Nem csak a ruha, amit viselsz, hanem hajkoronád is árulkodik személyiségedről, belső tulajdonságaidról. Szőke ciklon, dögös-vörös, fekete démon, barna menyecske. Te melyik csoportba tartozol?

Szögezzük le: a hajszín eredetileg nem választás kérdése, hanem genetika. Mindenki születik egyfajta hajszínnel, amit aztán, ha akar, kedvére változtatgathat. Északon a világos, délen pedig a sötét haj dominál. Ennek magyarázata egyszerű: a melanin nevű festékanyag - mely többek között a bőr, a szőrzet és a szem színét határozza meg - szerepe, hogy megvédje bőrünket a nap káros sugaraitól, amiből ugye délen több, míg északon kevesebb jut.

Mindenképp van összefüggés a hajszín és a jellem között, még ha az egy bizonyos fokig kulturálisan meghatározott is, már ami a természetes hajszínt illeti. Ha pedig valaki hajfestésre adja a fejét, ott bizony más okokat is találunk. Ha egy nő életébe nagy változás áll be, arról legkönnyebben a hajszín árulkodhat. A külvilágnak azt akarjuk megmutatni, hogy egy válság után megújultam, továbbléptem. Ezt tükrözi a külső változtatás. Az a vágy is bennünk él, hogy mást mutassunk, mint akik valójában vagyunk, illetve azt közvetítsük a környezetünknek, amilyenek lenni szeretnénk. Lássuk akkor, melyik szín, mit sugall!

Szőke: a férfiak többsége rajong ezért a hajszínért, mert felébreszti bennük a védelmező macsót. Szőkének lenni életforma. Függetlenül attól, hogy igaz-e vagy sem, a szőkékről él egyfajta kép, miszerint kislányosan bájosak, szórakoztatóak, és feltűnő hajszínük miatt szívesen mutatkoznak velük partikon. Ártatlanságot, törékenységet, simulékonyságot és engedelmességet sugallnak. Ledérnek tartják őket, de valljuk be, szívünk mélyén mindannyian szeretnénk egy kicsit szőkék lenni. Legalábbis egy kis időre.

Barna: barnának lenni biztos pontot jelent. A férfiak bár imádják a szőke nőket, úgy vélik, a barnákból lesz a jó feleség. Eszesebbnek, értelmesebbnek találják őket, személyük megnyugtató és megbízható. Személyükkel párosítják a hűséget, mélyebbek az érzéseik. A férfiak szerint a barnák jobb háziasszonyok, és a pénzügyeket is jobban kezelik szőke nőtársaiknál. Egyszóval unalmasabbak.

Fekete: ide képzeljük a Hófehérke típusú lányokat és a mediterrán szépségeket is. Mivel a fekete eléggé karakteres, kemény szín, viselőjét is azonosítják ezekkel a tulajdonságokkal. Tény, hogy a fekete szín komoly külsőt kölcsönöz egy nőnek, előfordul, hogy öregíti az arcot, ezért kétszer gondolja meg mindenki, hogy bevállalja-e. A feketéktől az extravagancia sem áll távol.


Vörös: a tüzes vörösekre jellemző a hevesség, a szenvedély, a kiszámíthatatlanság. A középkorban például komoly veszély fenyegette azt, aki vörösnek született, hiszen könnyen boszorkánynak bélyegezték és a máglyán végezte. Igazán feltűnő szín, így aki több figyelmet akar magának, nyugodt szívvel válassza a vöröset. Felfokozott érzékenységre utal ez a szín.

Bár hajlamosak vagyunk általánosítani, beskatulyázni hajszín alapján a nőket, ez csacska dolog, hiszen mindannyian mások vagyunk, ezt sose felejtsük el.

Forrás: ertunk.hu