A szemüvegválasztás sokat árul el rólunk és személyes stílusunkról. A keretek a szemekre irányítják a figyelmet, ami azt jelenti, hogy igenis hangsúlyt kell rá fektetni, milyet választunk.

Az általunk választott keret a személyes stílusunk mellett a munkánkról, szokásainkról és anyagi helyzetünkről is árulkodhat. A vékony, sima, ezüstös fémkeretek egy, az elegáns megjelenést kedvelő, eszes, üzleties gondolkodású személyt sejtetnek; a vastag, díszkövekkel kirakott, macskaszemre hajazók pedig egyfajta különcséget sugallnak.

Keretek esetében a következő négy faktor elegye adja az összhatást: anyag, szín, forma és díszek. Ezek mindegyike egy aprócska vonást ad hozzá a végső megjelenésünkhöz, és így ahhoz, milyen stílus mellett is tesszük le a voksunkat.

Anyag

A fém keretek professzionális, drága, kifinomult stílust képviselnek, mindegy, hogy milyen árnyalatúak. A műanyagból készültek  a könnyedség felé hajlanak, pénztárca barátok, fiatalosak, bizonyos esetekben akár szemtelenséget is sugallhatnak. Azonban a fém is megjeleníthető vidámabb, közvetlenebb formában és a műanyag keretek is lehetnek fémhatásúak, ami gyakran arra utal, hogy képesek vagyunk megtalálni a megoldásokat a problémáinkra.

Szín

A színválasztásunk köteteket mesél a személyiségünkről. A feketét és a vöröset sokan a hatalommal párosítják, és így viselőjüket erős személyiségnek vélik. A fekete ugyanakkor az egyszerű, stílusos, visszahúzódó vagy szigorú személyiség jele is lehet. A vörös a bátor, divatos, hangos, domináns egyéniségek választása szokott lenni.

A pasztell keretek lágyabb, barátságosabb megjelenést kölcsönöznek viselőjüknek. Az élénk, merész színek, mint a lime, a télizöld, az akvamarin könnyed, bulizós természetet sejtetnek. A sötét, egyszínű keretek, mint amilyen a tengerészkék is, egy cseppnyi trendiséggel fűszerezett kifinomultságot közvetítenek rólunk a világ felé. A barna keretek, akár mintásak, akár egyszínűek, azt üzenik rólunk a világnak, hogy a földön járunk, a praktikusságot részesítjük előnyben.


Forma

A szín mellett a forma még a keret legmeghatározóbb jellemzője, ami nagyon határozottan mutatja, milyenek is vagyunk. A négyszögletes, téglalap formák modernségről árulkodnak; a kerek, oválisak vagy finomak romantikus, finom személyiségvonások hírnökei. A csillag, macskaszem és egyéb szokatlan formák a bulizóssághoz, a szórakozás szeretetéhez kapcsolhatók, hangosan hirdetik, viselőjük nem akar beleolvadni a tömegbe.

Díszítés

Bármilyen is a díszítés a kereten, az egyértelmű kinyilatkoztatás rólunk. A csillogás a drágakövek, vagy azokra emlékeztető ékek előkelő, csillogó életstílus utáni vágyunkról mesélnek. A cuki minták, mint a virágok, madarak nőiességet, fiatalosságot közvetítenek. A minták hiánya az egyszerűség és a rend szeretetét, esetenként férfias határozottságot takar

 Forrás: donna.hu