Minden bizonnyal neked is van olyan barátnőd, akivel akár reggel, akár délben, akár este, akár a piacon, akár a buszon, akár egy kávézóban futsz össze, mindig irigylésre méltón jól néz ki. A frizurája, a sminkje, a ruhája – árad róla az összhang. Hogy csinálja? Vagyonokat költ a megjelenésére? A fél napja a szépítkezésre megy rá? Nem feltétlenül.

1, Az ördög a részletekben rejlik

Megfigyelted már, hogy ez a mindig szuper formában lévő barátnőd bármikor is találkoztok, úgy fest, mintha éppen most lépett volna ki a fodrász szalonból? Na meg a manikűröstől. …és a szoknyája alján még véletlenül se szabadul el soha egy szál cérna se?

Akár tudatosan fejlesztették, akár az alaptermészetükhöz tartozik, ezeknek a nőknek hihetetlenül jó szemük van a részletekhez, és mindig gondosan ügyelnek rájuk. Idő- és energiaigényes feladat? Inkább csak szokás kérdése, melyet mindenki ki tud fejleszteni magában.

2, Időtlen klasszikusok

A divat háza táján mindig más szelek fújnak. Egyszer a matt színek, aztán a rikítók, majd a fényesek, utána megint a mattok számítanak trendinek. Van, hogy a hosszú szoknya hódít, majd a mini, aztán az aszimmetrikus.

Az igazi stílus azonban nem követi szolgai módon a trendeket, nem válik tömegcikké, hanem ügyesen társítja a klasszikus elemeket az éppen aktuális hullám egyes részleteivel, nem engedi, hogy az eluralkodjon rajta, csupán csak némi színfoltként, hangsúlyozásra használja. A stílusos hölgyek pedig jól ismerik ezt az alapelvet, és mesterien alkalmazzák is.

3, A testtartás is számít

Kevés dolog ronthatja úgy el az egyébként makulátlan megjelenést, mint a helytelen testtartás, a görbe hát, a leejtett vállak, a folyton földet pásztázó tekintet. A felemelt fej, az egyenes hát, a hátra húzott vállak ugyanakkor mindenki köré egyfajta királynői glóriát vonnak, olyan fellépést biztosítanak, melyet nem lehet nem észrevenni és nem csodálni. Figyeld meg a barátnőd, ugye őt se szoktad görnyedtnek látni?

4, A kevesebb itt is több

A kevesebb néha több. Közhely, ám ennek ellenére ebben az esetben igaz. A túl sok feltűnő részletet a tekintetünk nem tudja feldolgozni, ide-oda ugrál, és közben a lényeget, az összhatást nem érzékeljük. Azonban ha a megjelenés egy központi darab köré összpontosul, akkor már egészen más a helyzet. Ha például egy feltűnő, hatalmas, élénk színű medállal ellátott nyakláncot viselünk, akkor ne vegyünk hozzá óriás karkötőt, nagy, szikrázó csattal ellátott övet. A nyaklánc éppen elég, mintegy fókuszponttá válik, és a szemlélő képes lesz az összhatást is befogadni. A smink esetében is hasonló a helyzet, vagy a szájat vagy a szemeket hangsúlyozzuk, a kettő együtt már zavaró hatást kelthet. Ugye a mindig szuperül kinéző barátnőd se szokott túlzásokba esni?

5, Márkahűség

Sajnos nem adatott meg mindannyiunknak, hogy Chanelt, Diort vagy valami hasonló méregdrága luxusmárkát részesíthessünk előnyben. A többségünknek ezek a darabok örök álmok csupán. Ugyanakkor számos izgalmas, minőségi ruhát, lábbelit, kiegészítőt forgalmazó cég van jelen a piacon, különböző stílusirányzatok képviseletében. Ezek közt megtalálhatjuk azokat, melyek illeszkednek az egyéniségünkhöz, ízlésünkhöz, melyek olyan anyagokat, szabásvonalakat, színeket, mintákat használnak, amik általában az alkatunkhoz, frizuránkhoz, bőrünk árnyalatához is jól illeszkednek.

A mindig impozáns megjelenésű hölgyek nagyon jól tudják, hogy mely márkák termékeit keressék a boltok polcain, és általában ragaszkodnak is hozzájuk. Szűkös a büdzsénk, és lehet, hogy még ezeket a középkategóriás árakat se engedhetjük meg magunknak? Nos, akkor vagy a kevesebb, de tökéletes ruha opciót választhatjuk, vagy szétnézhetünk a használtruha üzletekben, ahol mesés kincsekre bukkanhatunk a bolti ár töredékéért (és ha magunkkal visszük a barátnőnket, akkor nagyon jó kis csajos program is kerekedhet a gardróbújító akcióból).

6, Jó modor nélkül semmit se ér

Hiába az ötcsillagos, a legapróbb részletig harmonikus megjelenés, ha az illető bevágja ránk az ajtót, ha obszcén szavak áradnak ki a száján, és a köszönömöt úgy kell fogóval kihúzni belőle. A jó modor mondhatni a stílus koronája, az az apró csepp aroma, ami nélkül szemre nagyon tetszetős a sütemény, ám ízre már nem olyan fenséges…


Forrás: donna.hu