Te is jártál már úgy, hogy a boltban még olyan szupernek tűnő lábbelit végül nem is viselted? Az okot gyakran abban kell keresnünk, hogy a szerelem nem a személyiségünkhöz passzoló darab iránt lobbant lángra.



Legyen szó akár papucsról, szandáltól, zárt cipőről, csizmáról, bakancsról stb., az anyag, a sarok magassága, az orr milyensége, a díszítettsége illetve az egyszerűsége összességében alkotja azt – és bármennyire is szuper a cipő, ha nem illik a karakterünkhöz, akkor bizony hamar a szekrény legalján fog kikötni. Milyen cipők irányába induljunk? A horoszkópunk útba igazíthat minket.

Kos:
Ha nem lehet csakúgy felkapni, és lerohanni benne a boltba, ha nem lehet áttáncolni benne az éjszakát, akkor felejtős a cipő. Ne is szemezz vele tovább a kirakatban, úgyse fogod viselni.

Ja, hogy szexis szeretnél lenni? Gondolkodj el például egy aranyszínű, lábujjgyűrűs szandál beszerzésén, melyet sorttal és miniszoknyával egyaránt viselhetsz.

Ha fiatalos, könnyed összhatás a célod, akkor a kerekorrú, a lábfej közepénél keresztpánttal ellátott Mary Janes lábbelik háza táján nézz szét, akár lakkbőr darabot is bátran választhatsz. Szoknyával és capri nadrággal is nagyon jól tud mutatni.

Mi nálad az abszolút favorit? Az edzőcipők, melyekbe csak bele kell bújnod, nem kell a megkötésükkel bíbelődnöd, egyéniségedhez illenek a színes változatok is. Ha pedig nem vagy az a sportcipős típus, akkor a telitalpú szandálok, hideg időben csizmák táján keresgélj.

Bika:
Gyakorlatias szemmel pásztázod végig a cipőkínálatot. Minőségi darabok, jó erősen meg vannak varrva, ragasztva? Többféle öltözettel, többféle alkalomra is megfelelők?

Nem csoda hát, ha végül az időtálló, örökdivat cipők polca előtt kötsz ki. A legjobban akkor jársz, ha közepesen magas sarkút választasz, ami szoknyával és nadrággal egyaránt viselhető.

Hosszú munkanapok jellemzik életed? Egy kúpos orrú, rakott sarkú fekete szarvasbőr cipővel nemcsak elegáns leszel, de a lábaid is jól fogják érezni benne magukat.

Ha gyakran jársz „kiöltözős” helyekre, akkor fontold meg, hogy beruházol egy markáns díszítéssel ellátott, magastalpú-magassarkú, úgynevezett slingback modellbe.

Ikrek:
Hajlamos vagy feláldozni a praktikumot és a kényelmet a trendiség oltárán. Az „új kollekció” trendin csillogó-villogó, vibráló színekben, mintákban pompázó tűsarkú modelljei pillanatok alatt megtalálják az utat a lábaidhoz. Szó se róla, hihetetlenül jól is állnak, valósággal vibrálsz bennük, mindegy, hogy farmert vagy miniszoknyát viselsz.

Ha a magassarkúk a kedvenceid, és hódítani szeretnél, akkor a metálos árnyalatokban pompázó magassarkú papucscipők lehetnek a legjobb barátaid.

Mikor viszont leszállnál inkább a földre, azaz lapos sarkú modellt húzol, a ballerina cipő kiváló választás számodra, könnyed, szárnyaló jellemedhez jól illenek a vidám részletekkel gazdagítottak.

A telitalpak vonzanak? A madras-kockás vászonváltozatokat mintha egyenesen neked találták volna ki!

Rák:
Szeszélyes hold-természeted kontrasztos kettősséget teremt benned. Egyrészt élsz-halsz a legújabb divatirányzatokért, másrészt viszont ragaszkodsz a tárgyaidhoz, olyannyira, hogy egy-egy ruhád képes vagy addig hordani, míg az szó szerint le nem szakad rólad.

Hogyan oldhatnád fel ezt a kettősséget? Nem is olyan kemény dió, mint gondolnád!

Mindenekelőtt gondolkodj klasszikus, mindig divatos minőségi darabokban. Például laposabb sarkú, hegyesebb orrú, fűzős csizmában, vagy a melegebb hónapokban középmagas sarokkal ellátott fekete, pántos szandálban. Mivel a kényelem számodra rendkívül fontos, vásárláskor győződj meg róla, hogy elég puha-e a cipő talpa, eléggé hajlik-e majd, biztos sehol se szorít, tör. Ne foglalkozz vele, hogy az eladók már kezdenek csúnyán nézni rád, a te lábad, a te cipőd, és ráadásul nem vagy az a garasoskodó típus, hajlandó vagy megfizetni a luxus árát.

A trendi éned ugyanakkor inkább az olcsóbb árkategóriás, várhatóan egy szezont túlélő lábbelik kínálatából elégítsd ki inkább, hiszen három év múlva ezek a darabok már nem lesznek divatosak, így nem fog fájni miattuk a szíved.

Oroszlán:
Szeretsz kitűnni a tömegből. A lábbelid se lehet hát hétköznapi „surranó”. Mit szólnál mondjuk egy csillogó kövekkel kirakott tűsarkú türkiz topánhoz a legdögösebb farmereddel? Ugye hogy jól hangzik?

Tűzjegy lévén vörösben igazán lehengerlő vagy. Egy vörös szarvasbőr platformban pedig senki se érhet a nyomodba se, főleg, ha minit veszel hozzá és megvillantva formás lábaidat.

Amikor pedig kicsit lazábbra szeretnéd venni a figurát, akkor gondolkodj ezüst vagy bronz árnyalatú bőrszandálban, kötél hatást keltő telitalppal spékelve.

Szűz: 
Cicoma? Távol áll tőled, mint Makó Jeruzsálemtől, hiszen általában a praktikusság rovására megy. Te pedig igencsak gyakorlatias ember vagy, aki reggeltől estig jár, kél, itt ezt intéz, ott meg azt. Közben szeretsz tip-top és elegáns lenni.

A kényelem és a hivatalos megjelenés kritáriumainak egyaránt eleget tehetsz, ha a dolgos hétköznapokon Mary Janes cipőbe, klumpába, netán egy apró sarokkal ellátott papucsba bújtatod a lábaidat. Ezek mindegyike viselhető kosztümmel, nadrággal, farmerrel, szoknyával.

Hasonlóan univerzális lehet egy ízléses, minőségi tangapapucs, vagy magasított talpú, hegyes orrú lakkcipő.

Mérleg:
Hozzád hasonlóan a cipőid egyik fő ismérve is a kecsesség, azaz a nehéz bakancsok nem a műfajod.

A harmatkönnyű anyagokból készült, apró sarkakkal ellátott papucscipők, a tavasz és nyár könnyedségét idéző virágmintás, csipkével díszített vászoncipők, melyek nadrággal és miniszkonyával is remekül festenek, egyértelműen illenek az egyéniségedhez.

Míg nap közben leginkább takarékon égsz, addig este felélénkülsz, valósággal tündökölsz. Ezekre az órákra mindenképpen invesztálj be egy pár szexi T-pántos szandálba, lehetőleg olyanba, melynek a pántjáról egy apró kis díszecske lóg le.

Ha az idő hűvösebb, akkor bújj metálos ragyogású magassarkú körömcipőbe, lehetőleg hegyes orrúba.

Skorpió:
Szexi vagy, de nem irritálón direkt módon, hanem körmönfontan, finoman, sejtelmesen.

Az elegáns, gazdag, sötét árnyalatokban, mint a burgundi, a szilva vagy a csokoládé pompázó, rakott sarkú szarvasbőr cipők fantasztikusan állnak rajtad.

A markáns díszítéssel ellátott belebújós cipők táján is érdemes szétnézned, ezek is illenek hozzád.

Az egzotikusabb alkalmakra gondolkodj lábgyűrűs szandálban, bronz papucsban, melyek selyemruhákkal kombinálva fokozottan kiemelik keleties titokzatosságod.

Nyilas:
Te se sokáig bírsz megmaradni az ülőgumóidon. Ennek az értelmében ajánlatos a komfortos lábbelik tája felé orientálódnod vásárláskor.

A hétköznapokon remek választást jelentenek számodra a sportcipők. Ne fogd vissza magad, lendületes, optimista személyiségedhez jól illenek a harsányabb, bohókásabb darabok is.

Nagy kedvenced lehet még a papucscipő is, melyet szinte minden alkalomra felvehetsz. Azonban ha nagyobb a lábad vagy vastagabb a bokád, lehetőleg a magasabb sarkú, kerekebb orral ellátott fazonokat részesítsd előnyben, különösen akkor, ha szoknyát viselsz.

Bak:
„Hétköznapi elegancia” – ez a két szó 100%-ban jellemzi a megjelenésed. Nem csoda hát, ha az időtlen öltözködés híve vagy, és a cipős szekrényed tartalma is ezt a törekvésed tükrözi vissza.

Az időtlen divat szeretete nálad még véletlenül se jelenti azt, hogy az egyenmegoldásokat keresnéd. Sőt, kifejezetten kedveled a különlegeseket, ám ezeket inkább az apró részletekbe bújtatva üdvözlöd, mint például amikor a klasszikus fekete csizma orra kissé négyszögletes, vagy egy apró, távolról nem is látható hímzés fut végig a szárán.

Mivel rajongsz a praktikus dolgokért, a belebújós cipőt is minden bizonnyal kedveled, de ha eddig még nincs ilyened, vegyél egyet, meglátod, szeretni fogod.

Ha a legelegánsabb oldalad kell mutatnod, akkor a fekte pántos szandál telitalálat, természetesen kényelmes talprésszel, hiszen számodra a kényelem is listavezető elvárás. Ilyen alkalmakkor esetleg egy elegánsabb telitalpú szandál is szóba jöhet, mondjuk vésett mintákkal.

Vízöntő:  
Kalandvágyó típus vagy, a csillagjegyedhez pedig a bokák kapcsolhatók, ügyelj rájuk, ne sérüljenek.

Izgalmas megoldásokat kereső éned számára tökéletes lábbeli választást jelenthetnek a ’40-es éveket idéző retro szandálok, melyek most újult törtek be ismét a divat szférájába.

Mivel szereted a csillogást is, keress olyan lábbeliket, melyek kristályokkal, ékkövekkel (vagy annak látszó utánzatokkal) vannak kirakva. Van már lábujjgyűrűd? Szerezz be egyet, neked biztosan jól fog állni!

Zárt cipők terén se kell túl komolyra venned a figurát, a vidám, élénk mintákkal ellátott darabokat mintha csak neked találták volna ki. Ugyanakkor a belebújós fekete lakkcipő is remekül fest rajtad, különösen leggings-miniszoknya összeállítással.

Halak:
A Halak a lábbelik igazi királynői, a legnagyobb valószínűséggel belőlük válik gyűjtő.

Különösen a balerina cipők nyűgöznek le, melyek nagyon megkapón festenek repülős szoknyáiddal, vagy a levágott farmereddel.

Ha táncra kerül a sor, akkor valószínűleg magassarkú szandált fogsz választani, könnyedet, melyben egész éjjel rophatod.

Az ékkövekkel díszített pántos szandálokat mintha egyenesen neked találták volna ki, és a hegyesorrú, kis sarkú papucscipők is hamar a kedvenceiddé válhatnak, hiszen rendkívül nőiesek, és kiemelik fantasztikus lábaidat.

Forrás: donna.hu