Ha parfümöt viselsz, azzal kellemes érzetet kelthetsz másokban, de túlzásba is viheted és pont, hogy ellenkezőjét váltod ki a környezetedből! De hogyan tudod magadnak megállapítani, hogy mennyi parfüm az ideális?
A főszabály, hogy soha ne használj túl sokat!

A parfümöd meghatározza az egyéniségedet, de el is torzíthatja azt. Teszünk a csuklónkra, a ruhánkra, a hajunkra, a nyakunkra…ez felesleges pusztítás. Egy illat az ember személyiségének titkait rejti.

Ha régóta használunk egy márkát és megszokjuk az illatát, hajlamosak vagyunk egyre többet magunkra locsolni belőle, hogy érezzük, ha viseljük! Ez rossz taktika, mivel mások ugyanúgy érzik az illatunk, attól függetlenül, hogy mi már kevésbé, ezért kis parfümbombákká válhatunk!

Permetezz a parfümödből a füled mögé, mert ha libben a hajad máris friss, üde parfümillat csapja meg a körülötted lévőket, míg ha szoknya van rajtad a térdhajlatodba is érdemes spriccelned egy keveset. De nyáron a könyökhajlatodban és csuklódon is illatozhatsz.

Sok ember, hogy ne túlzottan illatosítsa be magát, inkább a levegőbe spriccel és azon sétál keresztül, de valójában ez egyáltalán nem praktikus megoldás, mivel így tényleg csak a levegőn fog keresztül sétálni és nem marad meg rajta az illatanyag.

Mindig viseld a helyes illatot!

A fűszeres nehézkes illatok inkább estéhez illenek. A munkahelyeden inkább használj friss, citrus vagy virágillatot! Ezzel az aromaterápiával a munkatársaidnak is kedvezel, mert az illatoddal felvidíthatod a napjukat!

Ha még sem tudnál mértéket tartani, vásárolj olyan parfümöt, amely nem spriccel, hanem egy kis görgővel juttatja fel az illatot a bőrödre, így elkerülheted azt, hogy túl sokat használj egyszerre.

Légy tisztában az illatmentes zónákkal!

Vannak olyan események, amely megkövetelik a parfüm távoltartását. Így érdemes elkerülnöd a használatát a bórkóstolásokon és a jógaórákon, valamint edzés alatt is tartózkodj tőle, mivel egyesek allergiásak lehetnek bizonyos illatanyagokra. Hagyd inkább az edzőtermen kívülre.

Egy kedvenc illat mindenkinek egyedülálló, most, hogy tudod, hogyan használd a parfümödet, semmi mással ne törődj csak az élvezetével. Amikor választasz egy új illatot, csak a szívedre hallgass és ne csábítsanak el a márkák, mert az illatod te magad vagy! Viseld azt, amit igazán szeretsz.

Forrás: noihirek.hu