Ha közvélemény-kutatást tartanánk, ki mit gondol, milyen gyakorisággal érdemes méregtelenítenünk, legtöbben egy 2-3 hetes tavaszi kúra mellett tennék le a voksukat. Egyáltalán miért is gondoljuk, hogy szükségünk van rá? Mit tart erről az ősi kínai regenerációs filozófia?

Tavasszal fáradtnak, kimerültnek érezzük magunkat - nem véletlen, hogy ősidők óta ez a böjt időszaka. A Kínai 5 elem tana szerint ez a FA elem, azaz az Immunrendszer  időszaka, ilyenkor "őt" érdemes támogatni. Minden, ami zöld és ehető, alkalmas erre. A zöld színű zöldségek, hagyma, zöld leveles saláta (bio termesztésű), endívía , spárga, édeskömény, petrezselyem, csalán, gyermekláncfű, bazsalikom, spenót (módjával ), sóska, mángold, zeller, karalábé, brokkoli.  Az érintett területek: máj, epe, szem, elsősorban ezeket a szerveinket támogatjuk vele. Ezek a növények tele vannak klorofillal és erőteljesen lúgosítanak.

A mai ember egy-egy ilyen kúra során elsősorban olyan teákat, italokat iszik, melyek drasztikus vizelethajtók, így teljesen kiürítik a sejteket. Ilyenkor a méreganyagokkal együtt hasznos ásványi sók, nyomelemek, elektrolitok is távoznak.

A keleti regenerációs filozófia lényege, hogy a tisztítás-táplálás mindig egyensúlyban legyen. Ha a kiválasztó szerveinket megfelelően tápláljuk, azzal segítjük az öntisztulást.

Amennyiben folyamatosan tápláljuk és tisztítjuk a szervezetünket, akkor az képes jól működni, megfelelően érzékelni, irányítani és előállítani mindent, amire épp szükségünk van.  Míg harmóniában működik a szervezet, az öngyógyító képesség, a saját védekező rendszerünk megőrzi a fölényét a toxinokkal (méreganyag) szemben, nem jön létre sejtkárosodás. Ennek elsősorban a lelki béke, a stresszmentes élet, a megfelelő étkezés és mozgás az alapfeltétele. Akkor most mit tegyünk, mi a legideálisabb megoldás számunkra?

Méregteleníteni mindenképpen érdemes, hiszen nem tudjuk magunkat távoltartani környezetünk ártalmaitól. Legjobb a megelőzés! Olyan megoldást érdemes keresnünk, mely visszaadja a szervezetünk öntisztuló és öngyógyító képességét.

A keleti (kínai) gondolkodás szerint a méregtelenítés nem egy kúraszerű, radikális folyamat. A kiválasztószervek feltáplálásával, a hasznos anyagok nem ürülnek ki, így fittebbé, energikusabbá válunk.

A Keleti Regenerációs Filozófia elvei alapján készített tisztító italok és funkcionális élelmiszerek rendszeres fogyasztásával tehermentesíthetjük a szervezetet. A lelki békénk elérését a minőségi élet elixírje, a magyar készítésű MOKSA cseppek segítik. Természetesen a jóga, a meditáció és egyéb lelki gyakorlatok is hasznosak. Ehhez akár az asztrológia, a numerológia vagy a kronobiológia általi önismeret is hozzájárulhat. Ha megismerjük önmagunk működését, könnyebben elfogadjuk magunkat és a környezetünket is.

Így biztosítjuk a jó közérzetünket, a testi, lelki, szellemi harmóniát.

Regeneráló italaink
Calli tea
a Shaolin papok meditációs itala már 1500 éve!
sejtszinten tisztít.
táplálja a kiválasztó szerveket.
akupunktúra tű nélkül, azaz közreműködik a belső energiacsatornák (chi, meridián) megnyitásában, így a szervrendszerek közötti „kommunikációt” segíti.
egyensúlyt beállító folyadék (amire a tiszta víz nem képes)
magas antioxidáns tartalmú

A sejttisztító tea rendszeres fogyasztása általában az alábbi kedvező változásokkal járhat:
segíti a koncentrációt, a szellem tisztaságát, az ellazulást, meditációt, tisztább gondolkodást.
megnyugtatja az idegeket
stresszoldó
magasabb energiaszintet biztosít
segíti a toxikus anyagok, nehézfémek kiürítését
csökkenti a vér koleszterin szintjét
hatékonyabbá teszi a vérnyomás szabályozást
segíti az emésztőrendszer működését, lúgos kémhatású (savproblémák megszűnnek)
csökken a kóros élelmiszerek és élvezeti cikkek iránti vágy (kevesebb hús, zsír, cukor, kávé, cigaretta, alkohol, és nassolni való fogy)
jobb és mélyebb alvás (csökken az alvásigény)
jobb közérzet, tisztább gondolkodás
ízületi, meszesedési és reumatikus eredetű fájdalmak enyhülése
testtömeg normalizálódása

Nyirokseprő : a nyirokrendszert tisztító formula „kisöpri” a sejteket körülvevő nyirokrendszert, szervezetünk szennycsatornáját. Ez azért különösen fontos, mert a nyirokérrendszer passzív, csak testmozgással vagy speciális masszázzsal fogható munkára. Ez az ital eltávolítja az izomszövetekből a felgyülemlett tejsavat, salakanyagokat.
segít a zsírháztartás szabályozásában, megköti a tejsavat az izmokból
csökken az izomláz
beállítja a természetes zsíregyensúlyt (fogyás)
megnövekszik a mozgásigény
tisztítja, táplálja a nyirokérrendszert, vesét, a húgyhólyagot
nagyobb lesz az állóképesség, lassabb a fáradás
elősegíti a jobb fizikai- és szellemi teljesítőképességet
növeli a terhelhetőséget
csökkenti a görcskészséget
az izom- és csont fájdalom csökken, ill. megszűnik
jobb közérzet, több energia, élénkség érzet

Ezek a tisztító, méregtelenítő italok tartalmaznak természetesen előforduló antioxidánsokat, melyek közömbösítik a betegségekért felelős szabad gyököket is.

Összefoglalva a keleti filozófia lényege, hogy a méregtelenítés során kizárólag a káros anyagok ürülnek ki.

Ehhez a kiválasztószerveket kell táplálni, hogy elég energiájuk legyen funkciójukat ellátni.

noihir.hu