A Jobbik szerint alapvetően hibás döntés, hogy a kormány szinte csak külföldi cégeket támogat állami támogatásokkal, ehelyett inkább a magyar vállalkozásokat kellene segíteni - mondta el az MTI-nek az ellenzéki párt alelnöke kedden. 

Volner János azt mondta, az egyedi kormánydöntéssel 100 millió forintnál magasabb összegű támogatást kapó cégek között szinte csak külföldiek vannak, vagyis a hiánnyal küzdő magyar költségvetésből, a magyar emberek adóforintjaiból a külföldi cégeket támogatja a kormány.

A Jobbik álláspontja szerint a rendszerváltás utáni kormányok mindegyikére jellemző, hogy a magyar cégek helyett a külföldi tőkére alapozták Magyarország gazdasági fejlődését. Ez az ellenzéki párt szerint óriási hiba, hiszen ezzel elvesztek Magyarország korábbi piacai és felszámolták a magyar termelő vállalkozásokat.

A kormánynak a külföldi cégek helyett a magyar cégek piacszerzési tevékenységét, a magas hozzáadott értékű termelés létrejöttét, a kutatás-fejlesztést kellene támogatnia - ismertette álláspontját Volner János.