Vadim Brailovszkij, a European Capital Management befektetési társaság vezérigazgatója úgy véli, hogy Szerhij Arbuzov első miniszterelnök-helyettes az új kormány első 100 napja alatt a gazdasági növekedés feltételeinek megteremtésére összpontosított az infláció alacsony szinten tartásával és az államháztartás stabilitásával.

„Ezenkívül észrevehető, hogy  a lakosság több pénzt helyezett el betétszámlákon. 2013-ban a lakosság ismét bízni kezdett az államban, a nemzeti bankrendszerben. A lakosság összesen 8,63 milliárd hrivnyával helyezett el többet a betétszámlákon. Ily módon Arbuzov megmutatta, hogy mennyire fontos a stabil pénzügyi rendszer, melyet a Ciprus, Görögország, Spanyolország, Olaszország és Portugália bankszektorában lévő helyzet is jelez” - tette hozzá a szakértő.

Elmondása szerint Arbuzov számára a legfontosabb feladat a bankrendszer reformja, a szabályozói tőke 300 millió hrivnyára való emelése 2013-ban,  2014-2015-ben pedig 500 millió hrivnyára való növelése – írja a Tsn.ua internetes hírportál.

A gazdasági kérdések közül a legfontosabbnak a Nemzetközi Valutaalappal történő tárgyalásokat nevezte meg a szakértő. „Nagy esély van arra, hogy Ukrajna 15 milliárd dollár összegű hitelt kapjon” – tette hozzá.

Mint ismeretes, az új összetételű kormány 2012. december 24-én jött létre.

Forrás:
Kárpátinfo.net