Letölthető kedvenc elektronikus duónk, a Juju & Jordash koncertfelvétele: parádés improvizatív utazás tánczenei műfajok közt.

Az Izraelből Hollandiába költözött Juju & Jordash elektronikus duót ajnároztuk itt eleget: igen lelkesen írtunkTechno Primitivism című tripla lemezükről, 2012 legjobbjai közé is beválasztottuk; idei koncertjüket is élveztük, előtte pedig még jót beszélgettünk is velük. Szóval talán nem kell nagyon bizonygatnunk, hogy érdemes letölteni az idén újévkor adott koncertjük a napokban ide felrakott felvételét. Mint arról az említett interjúban szó volt, minden fellépésük teljesen improvizatív, de nagyon nem izgulnak, mert "még ha mi nem is vagyunk a legjobb formában, ezek a szintik és dobgépek baromi jól szólnak - nehéz elbaszni." Ami persze egyrészt vicc, másrészt a felvétel egyik vonzereje tényleg az, hogy baromi jól szólnak a szintik és dobgépek, nyersen, de közben nagyon szépen is. Meg persze jók az elektronikus zene különféle műfajait megidéző dallamok és motívumok, úszkálások és puttyogások - de igazából nem ezeken van a fő hangsúly, hanem ahogy parádés dramaturgiai érzékkel alakulnak egymásba 50 percen keresztül. Ehhez hozzá kell tenni gyorsan, hogy amellett, hogy érezhető, hogy hatalmas zenei intelligenciával improvizálnak, ez egyáltalán nem veszi el a zene játékosságát és a felfedezés jól hallható örömét. Azt hiszem, a budapesti koncert még ennél is jobb volt, de ez is kiváló.



Juju & Jordash SoundCloudjáról még több koncertfelvétel tölthető le. Itt van egy bukaresti fellépés, amelyet Dominik Von Senger gitárossal játszottak - vele négy órával korábban találkoztak, vagyis egyáltalán nem volt lehetőség sem semmilyen rákészülésre. Itt van néhány üresjárat, cserébe viszont számos nagyszerű részlet is. Innen pedig Jordash szólófellépése tölthető le, szintén nagyszerű, sötétebb, sűrűbb és egyben táncosabb is, mint az újévi koncert.