Oregon - Elképesztő mutatványokra képes az ember a vészhelyzetben termelődő többlet adrenalin hatására. Egy ilyen helyzetnek köszönheti csodálatos megmenekülését egy bajba jutott farmer is.

Jeff Smith amerikai farmer életét két lánya, Hannah (16) és Haylee (14) mentette meg. A tinik puszta kézzel emeltek meg egy 1,3 tonnás traktort, mikor apjuk a gép alá szorult.

Az Egyesült Államokban, az Oregon állami Lebanonban élő családfő a traktorral egy fatuskót próbált kimozdítani a földből a kertjében. Sáros csizmája azonban lecsúszott a kuplungról, a járgány megugrott és felborult. A kormánykerék pedig a mellkasánál és a karjánál fogva a földhöz szegezte a férfit.


Szerencsére még képes volt segítségért kiáltani és még nagyobb szerencse, hogy lányai meghallották őt. Kétségbeesetten rohantak apjukhoz és közben hívták a mentőket és a tűzoltókat is, de úgy látták, nem fognak elég gyorsan kiérni, ezért puszta kézzel fel tudták emelni a traktort annyira, hogy apjuk levegőt tudjon venni. Ezt a mozdulatot többször is megismételték, amig megérkezett a segítség.

- Csodálatos dolog volt. Az ember hall történeteket arról, hogy milyen tettekre képesek a vészhelyzetben adrenalintól elöntött emberek, hogy akár kocsikat is felemelnek, hogy kihúzhassák alóla a bent rekedteket. Azonban amíg valóban nem tapasztalja meg ezt a jelenséget az ember, addig nem is igazán hiszi el – mesélte később újságíróknak Jeff. – Alig hittem el mi történik, mikor megemelték a traktort és nagyon hálás vagyok, hogy képesek voltak rá.

Hannah-t is megdöbbentette hirtelen támadt ereje. 

- Őszintén szólva, nem is tudom elhinni ami történt – mesélte. Úgy emlékszem, hogy egy barátunkhoz megyünk át látogatóba, de egyébként már ebben sem vagyok biztos, azt sem tudom, miért nem indultunk el végül – tette hozzá a lány, aki gyakorlatilag véletlenül volt még otthon akkor a testvérével, mikor a baleset történt.

Az egész esetet csak másnap tudta igazán felfogni a lány. – Az ágyból kikelve úgy éreztem magam, mint egy 80 éves - mondta.

Jeffet egyébként a traktor alól végül egy szomszédjuk húzta ki, ezt a műveletet a járművet tartó lányok már nem tudták volna elvégezni. A szomszéd a saját traktorával és egy lapáttal ment a helyszínre és az ő segítségével szabadult ki végül a bajba került farmert - derül ki a Huffingtonpost cikkéből.

A traktor alá szorult férfi eltörte a csuklóját, vágások, zúzódások borították a testét. A járgányt megtartották, de kapott egy becenevet: Sátánnak hívják.

Blikk-összeállítás