Nem gondoltuk volna, de a konyhában több a veszélyes
baktérium, mint a vécében.
Hirdetés Végleges szőrtelenítés,zsírbontás,ránckezelés
otthon?Csúcstechnológiás gépek elérhető áron
Meglepően sok baktérium tenyészik a munkahelyi konyhákban, a
hűtő, a mikró ajtaja és a vízforraló füle különösen forgalmas felületek, írja a
Daily Mail egy új kutatás alapján.
A vizsgálat munkahelyi konyhák felét ítélték veszélyesen
fertőzöttnek, amiért a rendszeres kézmosás hiánya lehet a felelős, mivel a
kólibaktériumot és rokonait találták meg nagy számban. Ezek lehetnek
ártalmatlanok, de ételmérgezést is okozhatnak.
Tenyészet a vízforralón
Az edényszárítók negyedén a biztonságosnál négyszer több
baktériumot találtak, a hűtőajtók és mikrók harmada volt fertőzöttebb a még
egészséges értéknél. A vízforralóknál már negyven százalék ez az arány, ami
magasabb annál, amit a mosdókban találtak, és a konyhai felületek 75 százaléka
volt fertőzöttebb a női vécékben álló szemeteseknél.
Az áldatlan állapotok ellen a kutatás vezetője azt
javasolja, hogy ezeket a területeket rendszeresen fertőtlenítsék, és a
munkaadók helyezzenek el kéztörlőket, szappant és tisztítószereket a konyhában.
Forrás: nlcafe.hu
0 Megjegyzések