Egymás után nyeri a mesemondó és meseíró pályázatokat a kálnoki Gödri Apolka. A most ötödik osztályos kislány, négy évvel ezelőtt a Duna Televízió Heted7ország- Benedek Elek mesemondó versenyt nyerte meg, azóta nemcsak mondja, hanem írja is a meséket.

A sepsiszentgyörgyi Váradi József Általános Iskola tanulója szerdán már elindult szüleivel Szombathelyre, ahol pénteken veszi át az Oladi Közös Igazgatású Köznevelési Intézmény díját. Apolka – A lány, aki nem ember című meséje bekerült a XIX. Országos József Attila Mese-, Vers- és Novellaíró Pályázatra beküldött legjobb alkotások közé, és az Ének a csöndben című antológiába.

Április 16-án, kedden 20.30 órakor a Kossuth Rádió Esti Mese című műsorában olvassák fel Apolka Mesebeli valóság című meséjét, amit a Kossuth Rádió Nagy Mese pályázatán a beérkezett 2000 pályamű közül beválogattak a 30 legjobb közé. Az év elején a kálnoki kislány harmadik helyezést ért el a Budapesten kiírt Karácsonyi történetek pályázaton is.

Gödri Miklós Szabolcs kálnoki református lelkész, Apolka édesapja a Sláger Rádiónak elmondta, kislánya mindig rengeteg mesét hallgatott, majd olvasott, a mesemondó versenyen elért eredménye megerősítette a mesék szeretetében. Az eleven, szárnyaló fantáziájú kislány a különös történeteket szereti, és ő is hasonlókat ír, gyakran az álmait veti papírra.

Kovács Blanka
www.slagerradio.ro