Fábry Sándor kétségbeesetten keresi fogadott kisfiát, akinek nyoma veszett. Az újszülött Alexandre-t még 2009-ben Bamakóban fogadta képletesen örökbe Sándor, ami azt jelenti, hogy egy szerény összeggel segíti havonta az árvaházba került kicsit.

Az interneten még kapcsolatba is tudtak lépni egymással, így a saját szemével is nyomon követhette, milyen szépen cseperedik a kisfiú. Ám az országban tavaly bekövetkezett katonai hatalomátvétel óta a kapcsolat megszakadt. Annyit sikerült kideríteni, hogy az árvaházat még tavaly kiürítették és bezárták.

 - Sokáig semmilyen információt nem sikerült szereznünk, és azt is nehezen értem, a vészhelyzetben minket miért nem kerestek meg? – kezdte a showman.

- Nagy örömömre szolgált, hogy néhány napja hírt kaptam egyesületünk régi tagjától, Mihályfi Balázstól, aki több évet élt Maliban, és meglehetősen ismeri az ottani körülményeket. Szinte bizonyos, hogy Alexandre Keita jól van, Spanyolországba került nevelőszülőkhöz. Ez mindenképpen megnyugtató hír, de nyomozást nem hagyjuk abba. Szeretném Spanyolországban megtalálni a kisfiút, és legalább a virtuális térben üdvözölni – jelentette ki Fábry, aki újabb csecsemőn is segítene.

- Afrika számos országában elképesztő nyomorban tengődnek a gyerekek. A szegénység Etiópiában is rettenetes, rengeteg gyerek él az utcán, jobb esetben árvaházban. Most azon vagyok, hogy egy etióp árvát is támogassak – mondta Sándor.

Forrás: Új Ász