Elkészült a 2013-as tavaszi "Országos Étterem Hét" legjobb éttermeinek listája. A vendégek véleménye alapján készült toplista első három helyezettje mind fővárosi vendéglátóegység, de a top10-be sem fért be vidéki fogadó.
A szervezők közlése szerint a 2013. március 18. és 24. között megrendezett Országos Étterem Hét ismét nagy siker volt - a 100 résztvevő étterembe több mint 12 500 vendég foglalt asztalt. A megjelent vendégek közül 2230-an értékelték, illetve véleményezték is a vendéglátóegységeket. A beérkezett vélemények, valamint a több mint 1 000 darab kitöltött kérdőív alapján állt végül össze a tavaszi top10-es lista - a toplistánál az értékelések pont-és darabszámát is figyelembe vették a szervezők.
A 2012. tavaszi második, majd a 2012. őszi negyedik helyezés után ezúttal az első helyet sikerült megszereznie a Duna Garden étteremnek. "Nagyon nagy eredménynek tekintjük, hogy végre egy dél-pesti régióban lévő étterem egy rangos gasztronómiai megmérettetésen az élen tudott végezni. Mindig bíztunk benne, hogy dr. Kiss János, a Hyatt Hotels 300 szállodájának Corporate Executive séfjének útmutatása alapján séfünk, Szilágyi Béla és konyhai csapata, valamint felszolgáló személyzetünk önállóan is képes egy ilyen eredményre, melyben a Comfort Cuisine konyhát képviseltük. Éttermünk jelmondata: "Tradicionális ételek egyszerűen és professzionális módon készítve és felszolgálva, a legfrissebb és legjobb minőségű nyersanyagok felhasználásával" - nyilatkozta a Duna Garden csapata.
A tavaly őszi 5. helyezés után a Manna étterem ezúttal a dobogó második fokára állhatott fel, bizonyítva ezzel elkötelezettségét a minőség iránt. "Nagyon büszkék vagyunk az eredményre, köszönjük minden vendégünknek a pozitív értékeléseket! Ez a helyezés bizonyítja, hogy a vendégek felismerik a minőségi vendéglátást akkor is, ha az nincs túlbonyolítva. Ez a díj azért is nagyon fontos, mert közvetlenül a vendégek szavazatai alapján született meg, és mi azért dolgozunk, hogy nekik a legjobb színvonalat biztosítsuk napról-napra" - mondta az elismerés kapcsán Ferró Péter, az étterem vezetője.
A megmérettetés harmadik helyezését idén tavasszal a Peppers! csapata érdemelte ki, hiszen ezúttal is hozták a tőlük megszokott jó színvonalat. Az étterem az elmúlt 3 Étterem Héten egyszer sem került ki a top 3-ból. "2012. őszén a vendégek éttermünket az előkelő 2. helyre rangsorolták. Most a 3. helyre érkeztünk, azonban idén kétszer akkora foglaltsággal! Számunkra nagy öröm volt tudni, hogy nagyon sok visszatérő vendég választott ismételten bennünket. Éttermünk izgalmas látványkonyhával rendelkezik, ahol könnyed mediterrán stílusban használjuk hazánk legízletesebb terményeit. Étlapunk egyszerű, egészséges, kiváló alapanyagokból készült fogásokból áll, nagy hangsúlyt fektetve a helyi gazdák által tenyésztett különlegességekre, például a mangalica sertésre, a racka bárányra és a magyar szürke marhára" - fűzte hozzá Török Gábor, az étterem vezetője
Bár a 100 résztvevő étterem közül egyetlen vidéki étterem sem került be a top10-be, ugyanakkor nem mehetünk el szó nélkül az Étterem Hét Budapesten kívüli szereplői mellett sem. A legjobb vidéki étteremnek járó trófeát ezúttal a lajosmizsei Öreg Tanyacsárda vihette haza. A dobogó második, illetve harmadik fokára pedig a nyúli Szél Fiai Fogadó, valamint a Végállomás étterem állhattak fel.
A szervezők közlése szerint a 2013. március 18. és 24. között megrendezett Országos Étterem Hét ismét nagy siker volt - a 100 résztvevő étterembe több mint 12 500 vendég foglalt asztalt. A megjelent vendégek közül 2230-an értékelték, illetve véleményezték is a vendéglátóegységeket. A beérkezett vélemények, valamint a több mint 1 000 darab kitöltött kérdőív alapján állt végül össze a tavaszi top10-es lista - a toplistánál az értékelések pont-és darabszámát is figyelembe vették a szervezők.
A 2012. tavaszi második, majd a 2012. őszi negyedik helyezés után ezúttal az első helyet sikerült megszereznie a Duna Garden étteremnek. "Nagyon nagy eredménynek tekintjük, hogy végre egy dél-pesti régióban lévő étterem egy rangos gasztronómiai megmérettetésen az élen tudott végezni. Mindig bíztunk benne, hogy dr. Kiss János, a Hyatt Hotels 300 szállodájának Corporate Executive séfjének útmutatása alapján séfünk, Szilágyi Béla és konyhai csapata, valamint felszolgáló személyzetünk önállóan is képes egy ilyen eredményre, melyben a Comfort Cuisine konyhát képviseltük. Éttermünk jelmondata: "Tradicionális ételek egyszerűen és professzionális módon készítve és felszolgálva, a legfrissebb és legjobb minőségű nyersanyagok felhasználásával" - nyilatkozta a Duna Garden csapata.
A tavaly őszi 5. helyezés után a Manna étterem ezúttal a dobogó második fokára állhatott fel, bizonyítva ezzel elkötelezettségét a minőség iránt. "Nagyon büszkék vagyunk az eredményre, köszönjük minden vendégünknek a pozitív értékeléseket! Ez a helyezés bizonyítja, hogy a vendégek felismerik a minőségi vendéglátást akkor is, ha az nincs túlbonyolítva. Ez a díj azért is nagyon fontos, mert közvetlenül a vendégek szavazatai alapján született meg, és mi azért dolgozunk, hogy nekik a legjobb színvonalat biztosítsuk napról-napra" - mondta az elismerés kapcsán Ferró Péter, az étterem vezetője.
A megmérettetés harmadik helyezését idén tavasszal a Peppers! csapata érdemelte ki, hiszen ezúttal is hozták a tőlük megszokott jó színvonalat. Az étterem az elmúlt 3 Étterem Héten egyszer sem került ki a top 3-ból. "2012. őszén a vendégek éttermünket az előkelő 2. helyre rangsorolták. Most a 3. helyre érkeztünk, azonban idén kétszer akkora foglaltsággal! Számunkra nagy öröm volt tudni, hogy nagyon sok visszatérő vendég választott ismételten bennünket. Éttermünk izgalmas látványkonyhával rendelkezik, ahol könnyed mediterrán stílusban használjuk hazánk legízletesebb terményeit. Étlapunk egyszerű, egészséges, kiváló alapanyagokból készült fogásokból áll, nagy hangsúlyt fektetve a helyi gazdák által tenyésztett különlegességekre, például a mangalica sertésre, a racka bárányra és a magyar szürke marhára" - fűzte hozzá Török Gábor, az étterem vezetője
Bár a 100 résztvevő étterem közül egyetlen vidéki étterem sem került be a top10-be, ugyanakkor nem mehetünk el szó nélkül az Étterem Hét Budapesten kívüli szereplői mellett sem. A legjobb vidéki étteremnek járó trófeát ezúttal a lajosmizsei Öreg Tanyacsárda vihette haza. A dobogó második, illetve harmadik fokára pedig a nyúli Szél Fiai Fogadó, valamint a Végállomás étterem állhattak fel.
0 Megjegyzések