A fővárosi emberek egyetértenek a taxik működésének szabályozásával, derült ki egy április 4-e és 7-e között készült felmérésből, amit a BKK készíttetett.

MTI - A BKK megbízásából, április 4-e és 7-e között, 600 budapesti ember megkérdezésével készült felmérés szerint a fővárosiak egyetértenek a taxik működésének szabályozásával.

Az új rendelet értelmében a Budapesten szolgáltatást nyújtó taxiknak egységes arculattal kell rendelkezniük, egységes szolgáltatási díjat kell alkalmazniuk, illetve számos műszaki paraméternek kell megfelelniük szeptember 1-től.

A megkérdezettek döntő többsége egyetért a dohányzás tiltásával, a klímahasználat kötelezővé tételével a nyári időszakban, a csomagtartóméret, illetve a motorteljesítmény alsó korlátjának meghatározásával. A többség támogatja a bankkártyás fizetési lehetőség kötelezővé tételét is, de kisebb arányban, mint a fentieket.

A rendszeresen taxizók inkább egyetértenek a szabályozással, mint az alkalmi utasok, kivétel a dohányzás tiltása, amit bár támogatnak a rendszeresen taxizók, mégis minden hatodik megengedő lenne ezzel kapcsolatban.

A járművek színének egységesítése megosztja az embereket, a rendszeres utasok körében népszerűbb a jelenlegi tarkaság, mint az alkalmanként utazók körében.

A többség támogatta az egységes tarifák bevezetését a maximált árral szemben.