Michael Jackson testébe egy különleges szerkezetet építettek, ami meggátolta, hogy élvezze a neki beadott gyógyszerek mellékhatásait. 

Lassan már négy éve nincs köztünk Michael Jackson, de még most is derülnek ki róla olyan dolgok, amikről eddig senki, vagy csak kevesen tudtak. A legújabb információ pedig még az őt kezelő orvosokat is meglepte. Jacko ugyanis egy különleges szerkezetet építtetett a testébe, amely meggátolta, hogy élvezze a neki beadott gyógyszerek mellékhatásait. A naloxont adagoló eszköz semlegesítette az ópiátok bódító és tudatmódosító hatásait, illetve a drogtúladagolás tüneteit - mint a légzőrendszer leállás - is megakadályozta.

A szerkezetről a Jacksont rendszeresen kezelő doktorok sem tudtak, ők is a boncolás után értesültek egykori páciensük egészségügyi titkáról. A nyilvánosság előtt azonban csak most tárták fel az információt, miután mindenki által hozzáférhetővé vált Michael boncolási jegyzőkönyve. Ami az egyik főbizonyíték abban a hamarosan induló perben, amit az énekes anyja indított az AEG Live ellen, mert Katherine szerint a koncertszervező vezetői tisztában voltak Dr. Conrad Murray hiányos képességeivel, amikor felbérelték fia mellé.