A Zöld SzékelyFöld Egyesület és a Csíkszépvízi Magánerdészet fenyőcsemete-ültetésre hívja a csíkszeredai és környékbeli érdeklődőket, lelkes önkénteseket április 28-án, vasárnap. A programra a Hargita-hegység Szécseny körüli részén, a magánerdészethez tartozó területen kerül sor.

Gyakran esik szó az erdeinkkel kapcsolatos problémákról, a hasznavehetetlen törvényekről, amelyek nem képesek megfelelő védelmet nyújtani, mi pedig tehetetlennek érezzük magunkat. Ez viszont egy olyan lehetőség, amikor mi magunk is tehetünk erdeink védelméért.

A program sikere egyértelműen a résztvevők számától függ, hiszen megfelelő létszám esetén akár 1000 facsemete is kiültetésre kerülhet. Ezért arra kérjük, amennyiben teheti, szánja rá a napot, és munkájával segítse a szakemberek tevékenységét, így nem csak szavakkal, hanem tettekkel is hozzájárulhatunk környezetünk védelméhez.

A találkozóra vasárnap reggel 8 órakor a szeredai strand épülete előtt kerül sor, aki teheti, hozzon magával szerszámot.

Bővebb információt a programmal kapcsolatosan a 0742-125368-as telefonszámon vagy az info@zoldszekely.ro email címen lehet kapni.

Zöld SzékelyFöld Egyesület