A kameruni származású basszusgitáros-énekes, Richard Bona szombaton újrázik a Budapesti Tavaszi Fesztiválon (BTF). A zenész, aki pénteken Snétberger Ferenc gitárművésszel ad koncertet a Művészetek Palotájában (Müpa), szombaton a Thália Színházban is játszik. 

A New Yorkban élő, Grammy-díjra is jelölt Richard Bona és a salgótarjáni születésű, Berlinben élő Snétberger Ferenc péntek esti Müpa-koncertjére gyorsan elfogytak a jegyek. Aki lemaradt, az is láthatja szombaton a basszusgitárost, aki a Snétberger Zenei Tehetség Központ végzőseivel lép színpadra a Thália Színházban - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Az alsóörsi zenei központ második évfolyama végzőseinek koncertjén a tanárok is fellépnek. "Lesz klasszikus és világzenei, meg dzsessz rész, igazodva a képzésünkhöz. A legjobbak lesznek hallhatók" - mondta Snétberger Ferenc, a központ alapítója korábban az MTI-nek.

Richard Bona, aki zenélt már Herbie Hancockkal, Bobby McFerrinnel, Quincy Jonesszal, Chick Coreával vagy Pat Methenyvel is, négy évvel első budapesti koncertjük után lép ismét együtt színpadra Snétbergerrel. Pénteken este a Müpában a magyar gitárművész legismertebb és legkedveltebb számai mellett a Kis kece lányom kezdetű magyar népdal dzsesszfeldolgozása is elhangzik.

"Sok lesz az improvizáció, de azért lesz egy saját szerzeményekből álló alap, amiből kiindulunk. Bona zenéje elképesztően tud inspirálni, olyan univerzális muzsikus, aki a fekete afrikai gyökereket kiválóan keveri a dzsesszel és más műfajokkal, stílusokkal. Richard nagyon szereti a magyar népdalokat" - mesélte korábban Snétberger Ferenc.