Sorra jelennek meg a Republic együttes sorsával kapcsolatos cikkek. Felmerült, hogy Sipos F. Tamás lesz a zenekar énekese, és az sem kizárt, hogy nevet változtatnak. Hogy mi is az igazság, arról a Republic menedzsere, Abella Miklós nyilatkozott a STOPnak.

A változtat a Republic együttes, az új énekes pedig Sipos F. Tamás lesz - írta a Blikk című napilap pénteken. A Borsban pedig arról jelent meg cikk, hogy Cipő édesanyja szeretné, ha az együttes nevet változtatna, és erre a zenekar rajongóit is buzdítja.

- Ezeket a cikkeket nem mi írtuk, nem a zenekar nyilatkozta. A zenekar énekese örökké Cipő marad, de a dalokat meg kell valahogyan jeleníteni - kezdte Abella Miklós, aki arra a kérdésünkre, hogy valóban Sipos F. Tamás lesz-e az, aki ebben közreműködik, elárulta: többeket is felkérnek még egy-egy próbára az elkövetkezendő hetekben.

- Sipos F. Tamás is azok között a személyek között van, akikben gondolkodunk. Ő egyébként évtizedek óta a barátunk. De több emberben gondolkodunk, így lehet, hogy a következő héten mást dob ki a bulvár. A média nyúl bele ugyanis a zenekar sorsába, és ez tűrhetetlen. Szégyelljék magukat azok, akik ezt teszik! Ha lezárult ez a folyamat, egy hivatalos sajtótájékoztató keretében elmondjuk, hogy mire jutottunk - mondta a STOPnak Abella Miklós, aki április 18-ára ígérte az együttes hivatalos, zenei bemutatóval egybekötött sajtótájékoztatóját, ahol a sajtó képviselői meggyőződhetnek arról, hogyan szól tovább a Republic.

A zenekar névváltoztatásával kapcsolatos hírekre pedig így reagált a menedzser:

- A Republic név valamennyi zenészé közösen. Ezt a nevet az elmúlt 23 évben a zenekar őket jellemző zenei tartalommal töltötte meg, így meg is fogja azt tartani. Ez a miénk. Azután, hogy a zenekar valamilyen utalással kiegészíti-e, az megint a továbbiakban alakul ki. De az a szó, hogy "Republic", biztosan megmarad - tette hozzá.

Forrás: Stop.hu