Mondják, hogy a szépségért szenvedni kell. Nem feltétlenül, egyes esetekben ugyanis meglepően könnyen javíthatunk a megjelenésünkön – persze csak akkor, ha tudjuk hogyan.





1, A fénylő T-zóna ellen

Használhatunk méregdrága csúcsszuper kenceficét is, vagy diszkréten félrevonulhatunk a mosdóba és egy darabka toalettpapír segítségével felitathatjuk a felesleges olajat a bőrünkről.

2, Az egészséges, fénylő körmökért

Szeretnénk, ha körmeink természetes szépségükben tündökölnének? Akkor fogjunk meg egy tubus fogpasztát, és dörzsöljük át egy kis fogkrémmel a körmeinket. Így egyrészt a foltokat tüntethetjük el róluk, másrészt ragyogóvá is varázsoljuk őket. Ha további fehérítésre vágyunk, egy kis citromlevet is keverjünk a fogkrémhez.

3, Szöszölődik a blúzunk?

Bosszantó jelenség. Azonban nem lehet mindig nálunk a mágikus henger. Ám egy szemöldökkefe akár a pénztárcánkba is belefér, és a bolyhok könnyedén eltávolíthatók a segítségével.

4, Göndör tincsek, hajcsavarók nélkül

Lehetséges? Igen. Például kéztörlő papírból, vagy újságpapírból. Nem kell mást tennünk, csak hosszú csíkokat hajtogatni a papírból (kb. 1 centi szélesek legyenek, és 2-3 rétegűek), és ezekre felcsavarni a hajat apróbb vagy nagyobb tincsenként, lazábban vagy a még göndörebb hatás érdekében szorosabban. Nagy előnye, hogy aludni könnyebb a papírcsavarókkal.

5, Érzékeny bőrre méz

Érzékeny és foltos a bőröd? Vigyél fel mézet az arcodra, és hagyd rajta 10 percig, majd öblítsd le. Ezzel hidratálod és nyugtatod a bőrt, valamint a méz antiszeptikus hatásának köszönhetően a gyulladást okozó baktériumokat is felszámolod.

6, Bőrnyugtató fürdő

A zabkorpa nemcsak reggelire kiváló, hanem a bőrápolásban is eredményesen alkalmazható, mint azt számos kozmetikum csomagolásán olvashatjuk is. Azonban akár házilag is felhasználhatod szépülési célra. Például belekeverhetsz a fürdővizedbe 1 csészényit (tejes kinézete lesz a víznek), ha nagyon ki van száradva a bőröd, vagy ha összemartak a szúnyogok.

7, Eltűnő fülbevalók ellen

A te fülbevalóid is szeretnek bújócskázni a reggeli rohanás kellős közepén? A következő megoldás igen egyszerű, és divatos kifejezéssel élve „dizájnos”. Minden bizonnyal a te háztartásodban is akad néhány kósza gomb, a varródoboz vagy a fiókok mélyén. A gombok pedig minimum két lyukkal rendelkeznek, így kiválóak egy pár fülbevaló tárolására. Akár egy egész kis kiállítást is komponálhatsz így a fülbevalóidból, melyek ezzel a módszerrel nem tűnnek el olyan könnyen, arról nem is beszélve, hogy a végeik se akadnak olyan könnyen össze.

Forrás: donna.hu