Számos olyan kutatás van, melyek kimutatták, hogy bizonyos területeken a nők lepipálják a férfiakat. Ezekből gyűjtöttünk egy csokorra valót, hogy büszkék lehessünk magunkra.

Okosabbak vagyunk
Egy nagyszabású kutatás megdöntötte azt az évezredes közhelyet, mely szerint a nők szerényebb szellemi képességekkel rendelkeznek. James Flynn és munkatársai a világ több országában vettek fel IQ teszteket vállalkozó szellemű jelentkezőkkel, és megállapították, hogy a gyengébbik nem képviselői bizony jobban teljesítenek ezen a területen.

Tisztábbak vagyunk
A San Diego Állami Egyetem kutatói az irodákban vizsgálódtak, egészen pontosan az íróasztalok baktériumpopulációjára voltak kíváncsiak. Arra jutottak, hogy a férfiak munkaállomásain 10-20 százalékkal több baktérium tanyázik, amiből az a következtetést vonták le a tudós elmék, hogy Ádám leszármazottai általánosságban is hajlamosabbak a kevésbé higiénikus megoldásokra.

Jobbak vagyunk az állásinterjún
A Nyugat-Ontario Egyetem kutatói az állásinterjúkat vették górcső alá, mégpedig azt vizsgálták, hogy miképpen kezeljük a stressz ilyen alkalmakkor. Az eredmények azt mutatják, hogy a nők kevésbé aggódnak a megmérettetés miatt, aminek az az oka, hogy alaposabban felkészülnek a nagy pillanatra.

Jobban alkalmazkodunk
Egy nemrégiben publikált tanulmány szerint a nők külseje folyamatosan javult az evolúció során, és mind a mai napig javul, míg a férfiak ugyanott tartanak. Kétezer embert vizsgáltak négy évtizeden át, és arra jutottak, hogy a vonzó nők 16 százalékkal több gyereket szülnek, mint átlagos kinézetű társaik. Ez még önmagában nem is olyan megrendítő felfedezés, ám azt is megfigyelték, hogy a szép embereknek 36 százalékkal nagyobb esélyük van arra, hogy elsőszülöttjük lány lesz, ráadásul nem pusztán öröklik a jó külsőt jelentő géneket, hanem szebbek lesznek, mint a megelőző generációk.

Gyakrabban éljük túl a baleseteket
A férfiak 77 százalékkal nagyobb esélyben halnak meg autóbalesetben, mint a nők. Az összefüggést pedig nem nehéz belátni: a csajok óvatosabban vezetnek, és jobban ügyelnek a biztonsági övre.

Mi beszélünk róla!
Egy kétezer résztvevő bevonásával végzett kutatás feltárta, hogy a nők jóval nagyobb arányban beszélnek a problémáikról, mint a férfiak, ami mint tudjuk, alapvető befolyással van a lelki egészségre. A csajok 53 százaléka ugyanis megvitatja a barátaival a problémáit, míg a pasiknak csak 29 százaléka teszi ezt.

Könnyebben megtartjuk az állásunkat
A Bureau of Labor Statistics adatai szerint a gazdasági válság alatt utcára került dolgozók 80 százaléka férfi, aminek az lehet az oka, hogy azokat a területeket jobban érintette a recesszió, amelyeken a férfiak dominánsak.

Többen szerzünk diplomát
Az már régóta köztudott, hogy a felsőoktatásba több nő nyer felvételt, ám azt kevesebben tudják, hogy a női hallgatók körében a lemorzsolódás aránya is kisebb. Ráadásul a csajok nagyobb valószínűséggel szerzik meg a diplomájukat időben, míg a pasik hajlamosabbak halasztani.

Egészségesebben táplálkozunk
A Minnesota Egyetem kutatói több mint 14 ezer résztvevő táplálkozási szokásait vizsgálták, és arra jutottak, hogy a nők sokkal egészségesebb étkeket választanak. Míg a férfiak előszeretettel pusztítják a fagyasztott pizzát és a vörös húsokat, addig a nők inkább zöldségekkel és gyümölcsökkel pakolják teli a tányérjukat. Mindez nagyon dicséretesen hangzik, de a teljesség kedvéért azt is hozzá kell tennünk, hogy a nők hajlamosabbak a csokifüggőségre, mint a férfiak.

Erősebb az immunrendszerünk
Már-már közhelynek számít, hogy a férfiak rosszabb betegek, mint a nők, hiszen hajlamosabbak túldramatizálni a helyzetet. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy az ok a gyengébb immunrendszer. A nőknek ugyanis van egy aduászuk, az ösztrogén. A McGill Egyetem kutatói kimutatták, hogy az ösztrogén egy olyan extra védelmet ad a nőknek, ami segít legyőzni a fertőzéseket.

Tovább élünk
A száz évnél idősebb emberek 85 százaléka nő. De nemcsak ilyen extrém életkorokban vannak többségben a nők, hanem átlagosan tíz évvel tovább élnek, mint a férfiak.

Jobb főnökök vagyunk
A munkaügyi szakértők szerint a nők inkább birtokában vannak azoknak a képességeknek, amik a hatékony vezetéshez szükségesek. Jobban tudnak hallgatni, jobb mentorok és eredményesebb problémamegoldók, de az is előnyükre válik vezetőként, hogy egyszerre több dologra tudnak figyelni. Jobban tudják motiválni a beosztottaikat, mert érzékenyebbek az egyéni sajátosságokra, így könnyebben találnak személyre szabott módszereket.

Jobban bánunk a pénzzel
Úgy tűnik, az a közkeletű vélekedés is megdőlt, hogy a nők képtelenek spórolni, ugyanis egy százezer portfóliót áttekintő vizsgálat arra az eredményre jutott, hogy a nők befektetései eredményesebbek. Ennek az lehet az oka, hogy a nők kevésbé kockáztatják a pénzüket és hosszú távra terveznek.

Forrás: donna.hu