Az elmúlt napok rendkívüli időjárási körülményei miatt Zalában már csak egy mellékút járhatatlan, itt négyméteres magasságú hófallal küzdenek a közútkezelő gépei.

(MTI) - A Magyar Közút Nonprofit Zrt. zalai ügyelete az MTI érdeklődésére vasárnap reggel közölte: minden fő- és mellékutat megtisztítottak a megyében, már a Zalaszentbalázs és Gelse közötti útszakasz járhatatlan. Ezen az útvonalon a szél kettő és négy méter közötti magasságú hófalat emelt, amelyet a közútkezelő gépei két irányból próbálnak megszüntetni, és reményeik szerint délelőtt ez a szakasz is járhatóvá válik.

A Zala Megyei Katasztrófavédelem Igazgatóság ügyelete az MTI érdeklődésére vasárnap arról adott tájékoztatást, hogy a megye területén már nincsenek olyan elakadt járművek, amelyek a közlekedést nehezítenék. Két jármű van, amely az útról sodródott le az elmúlt napokban - egy teherautó Pacsánál és egy személygépkocsi a 74-es főút mellett -, de miután ezek nem jelentenek forgalmi akadályt, tulajdonosaik maguk gondoskodnak a kimentésükről.