Több településen is áramszünetet okozott a viharos erejű szél, járművek csúsztak árokba és több helyen kidőlt fa torlaszolta el az utakat Zala megyében, ahol hajnal óta intenzív havazás kíséri az erős szelet.

MTI - Varga Ivett, az E.ON Áramhálózati Zrt. szóvivője csütörtökön az MTI-nek elmondta: nagy valószínűséggel a viharos szél okozott áramkimaradást Zalaszentbalázs, Pölöskefő, Kacorlak és Börzönce térségében. Összesen 757 fogyasztóhelyen nem sokkal 8 óra előtt szűnt meg az áramszolgáltatás, ami mintegy másfél óráig tartott, de a megye területén több helyen is tapasztalható rövid idejű áramkimaradás vagy -ingadozás az egymásnak csapódó légvezetékek, leszakadó ágak miatt.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint több helyen is árokba csúszott autókat kellett kimentenie a tűzoltóknak, de utakat eltorlaszoló kidőlt fák miatt is segítséget nyújtottak.

Dobriban egy kisbusz csúszott az árokba, Csesztregen a havas útról egy kisteherautó sodródott le. A 7-es főúton Sormás és Eszteregnye között egy személygépkocsi, Nagykanizsa és Galambok között pedig egy kisteherautó csúszott az árokba, a 75-ös főúton, Zalaapáti és Keszthely között pedig szintén teherautó sodródott le az útról, de egyik esetben sem történt személyi sérülés.

Galambokon, a régi 7-es úton egy fa dőlt ki a viharos erejű szél miatt, Keszthely és Alsópáhok között pedig egy húszméteres kidőlt fa zárta el teljesen az utat a közlekedés elől.