Vujity Tvrtko a PRO4 csatornán lehetőséget kapott arra, hogy az eddig be nem mutatott történeteit, amelyek többnyire a műsorok hossza, az ésszerűség és az interjúalanyok kérései miatt nem kerülhettek adásba, most megnézhessék a nézők. A "Tvrtko szerint a világ" című riportmagazin ötlete tőle származik.

- Életszemléletemet mindig próbálom átadni, így van ez akkor is, ha írok, ha riport- vagy dokumentumfilmet veszek fel munkatársaimmal, és akkor is, ha interjút készítek. Ez tetszett a csatornának, ennek szellemében találtuk ki a műsort is. Az adásokban vegyes műfajban dolgozhatok. ezek körülbelül fele-fele arányban tartalmaznak riport- vagy dokumentumfilmeket és intim légkörű beszélgetéseket. Kalandok, titkok, hősök - mondja Vujity Tvrtko, akinek első adása saját kutatásain alapult.

- Az elmúlt tizenhárom évben kilenc magyar válogatott élsportoló halt meg, a tragédiák után mindegyik csapat megnyerte a következő mérkőzésüket. Ebben a témában bármennyire is kutakodtam, kivételre nem akadtam. Az érdekelt, hogy történhetett mindez. A második adás a diktatúrák világába kalauzol. Olyan helyekre, ahol a diktátor utolsó eldobott cigarettacsikkjéből kiállítási tárgy lett. Ennek alapját az adja, hogy sikerült olyan országokba is eljutnom, ahová kevés közép-európai újságírónak. Például Észak-Koreában is jártam, ahol történetesen működik egy kórház, amely a Rákosi Mátyás nevet viseli. Olyan orvosokat kutattam fel, akik úgy műtöttek itt, hogy az operáció közben patkányok futkostak a műtőasztal körül. Titkokat próbálunk megfejteni - sorolja Vujity Tvrtko, aki új műsorában beszámol majd az afrikai levélcsalásokról is.

Forrás: Stop.hu