A rendőrségtől, a katasztrófavédelemtől és a honvédségtől is segítséget kap az E.ON Zrt. a viharos széllökések okozta áramellátási zavarok elhárításához Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a térségi rendőr-főkapitányság sajtószóvivője péntek délután az MTI-vel.

(MTI) - Fedor Rita elmondta: a három szervezet munkatársai és a cég szakemberei együtt dolgoznak az áramszolgáltatás helyreállításán. A főhadnagy hozzátette, hogy az érintett településeken fokozott a rendőri jelenlét, a járőrök a közrend és közbiztonság fenntartása mellett segítik a bajba jutott embereket.

A megyei rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a délutáni órákban már 28 nyírségi településen 17 295 fogyasztói helyet érintett a viharos széllökések okozta üzemzavar.

A viharos szél miatt szinte ugyanazokban a járásokban alakult ki áramszünet, mint egy héttel ezelőtt. A nyíregyházi, a kemecsei, az ibrányi, a nagykállói és a nyírbátori járásban, illetve kis részben a kisvárdai járásban keletkeztek áramellátási zavarok.

Az éjjeli, a reggeli és a kora délelőtti órákban havazott is a térségben, de a hó azóta elolvadt. A megye nyírségi, valamint észak-szabolcsi részén jelenleg is 55-65 kilométer közötti erősségű szél fúj, s nem ritkák a 80-90 kilométeres széllökések.

A viharos szél - a múlt hetihez hasonlóan - oszloptöréseket, oszlopdőléseket és vezetékszakadásokat okozott Szabolcsban.