Ünnepi hetet szervez a Madách Színház a 30 éve bemutatott Macskák című musical előadása köré: hétfőn kiállítással kezdődnek az évfordulós programok, amelyek között egy szibériai tigris örökbefogadása, flashmob, valamint a megújult darab bemutatója is szerepel.

(MTI) - A hétfőn nyíló kiállításon Kanyó Béla és Mohos Angéla fotóin az elmúlt 30 év kiemelkedő pillanataival találkozhat a közönség.

Kedden a Hősök tere-Andrássy út-Bajcsy-Zsilinszky út-Károly és Múzeum körút-Üllői út-József és Erzsébet körút útvonalon a Madách Színházig egy feldíszített kamion halad végig, amelyen a megújuló előadás szereplői lépnek fel - közölte a színház.

Szerdán a szereplők örökbe fogadnak egy szibériai tigrist a budapesti állatkertben, ahol a Madách Tánciskola növendékei eltáncolják a darab báli jelentét. Betanítójuk, az iskola vezetője, Sárközi Gyula elmondta az MTI-nek, hogy a 30 évvel ezelőtti premieren a tánckarban dolgozott, majd több mint ötszázszor alakította Mefisztulészt. A musical koreográfusa, a tavaly elhunyt Seregi László később rábízta a produkció táncelemeinek karbantartását, gondozását.

 Csütörtökön a Madách Színházban vendégül látják azokat, akik a Macskákkal egy napon születtek: március 25-én lesznek 30 évesek. Szerednyey Béla, Tóth Enikő és Szirtes Tamás fogadja az ünnepelteket, akik ezután kulisszajáráson vehetnek részt, a művészbüfében a Macskákhoz kapcsolódó ajándékokkal köszöntik fel őket, majd megnézhetik a megújuló előadás főpróbáját.

Az évforduló alkalmából megújul a musical: pénteken új nemzedék lép színpadra. Szombaton flashmobot szerveznek az egyik bevásárlóközpontban: eltáncolják a macskabált, vasárnap a gyerekeknek arcfestést rendeznek a színházban.

Március 25-én, hétfőn a magyar színháztörténetben egyedülálló jubileumhoz érkeznek: ezen a napon lesz 30 éves a produkció. Aznap mindenki fellép, aki valaha játszott a Szirtes Tamás rendezésében és Seregi László társrendezésében és koreográfiájával bemutatott Macskákban.
A Madách Színház 1983. március 25-én mutatta be T. S. Eliot és Andrew Lloyd Webber musicaljét. Az elmúlt 30 évben az előadást csaknem 1400 alkalommal játszották, eddig több mint 1,5 millió néző vásárolt jegyet a musicalre, amelyet számos szereposztásban láthatott a közönség: a Macskákban összesen 190 művész lépett színpadra. A világsikerű musical a londoni West Enden 21 évig, a New York-i Broadwayn pedig 24 évig volt műsoron.