Tizenötre emelkedett a hófúvások miatt elzárt települések száma pénteken Veszprém megyében; Veszprém, Pápa és Veszprém megye kivezető útjait lezárták.

MTI - Veszprém megye területén a 7,5 tonnás járművek előtt továbbra is le van zárva a 83-as és a 82-es út,a megyéből továbbra sem lehet felhajtani az M7-es autópályára (Balatonvilágosnál), ott ugyanis a balesetek miatt teljesen megállt a forgalom - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján.

Tájékoztatásuk szerint a Tapolca és Zalahaláp közötti utat hóátfúvás miatt lezárták; zárva van a Tapolca és Gyulakeszi közötti út, a 7301-es út teljes hosszában, a 710-es út, a Sümeg-Bazsi közötti 7327-es út, a Sümeg és Sümegprága közötti 73159-es út, Sümeg belterületén a 7327-es út, a Sümeg és Devecser közötti 7324-es út, a Sümeg és Tapolca közötti 7319-es út, a Balatonfüred és Balatonszőlős közötti 7338-as út.

Balatonfüred Aszófő és Pécsely felől megközelíthetetlen, le kellett zárni minden Pápáról, Veszprémből és Veszprém megyéből kivezető utat, valamint a 8-as utat Devecsernél Vas megye irányába - áll a közleményben.

Tizenötre emelkedett az elzárt települések száma a megyében. Nagyesztergár, Tés, Jásd, Sáska, Zalahaláp, Taliándörögd, Mindszentkálla, Szentbékkálla, Káptalantóti, Csetény, Lókút, Bakonynána, Szápár, Dudar, Felsőpere el van vágva a külvilágtól.