Néhány hét alatt több mint 100 millió forintnyi árut sikerült lefoglalni és megsemmisíteni. 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új módszert vezetett be a közúti ellenőrzéseknél. A NAV adatbázisa ugyanis közvetlenül elérhető lett, így a szállítmányok feladóinak és címzettjeinek is ellenőrizni tudják az adózási hátterét.

Például meg tudják nézni, hogy a cégeknek van-e egyáltalán bejelentett telephelyük, vagy tartoznak-e az államnak. A közelgő húsvétra tekintettel kiemelt figyelmet fordítanak az élelmiszerszállítmányokra: a húsokra, tojásokra, zöldségekre és gyümölcsökre.

Az ellenőrzött szállítmányok adatait összevetik az adóbevallások és egyéb nyilvántartásaik adataival. Több esetben a szállítási okmányon szereplő címzett nem létező vállalkozás volt. Előfordult olyan címzett is, aki nem ismerte el az áru tulajdonjogát és kérte a NAV-ot a szállítmány külföldre történő visszairányítására. Az ellenőrzések számlázási láncolatokat is folyamatosan feltárnak, amelyek egy része az áfa meg nem fizetésére jöttek létre. Előfordult olyan eset is, amikor a határon átlépő szállítmány a rendeltetési helyre érkezésig papíron négyszer cserélt gazdát.

A járőrök költségvetési csalás miatt 7 kamionnyi hamis ruházati terméket, cipőt és textilt, egy másik esetben két kamionnyi napraforgót foglaltak le összesen 84 millió forint értékben. A fuvarozással összefüggő jogsértéseknél 15 szabálytalanság miatt kiszabott bírság elérte az ötmillió forintot. Tizenöt esetben feljelentést tettek a túlsúlyos járművek közlekedése miatt. Az ellenőrzések után több cégről is kapott adatokat a NAV, így további vizsgálatok várhatók.