Tommy Vig Vibrafonversenyét is műsorára tűzte a Duna Szimfonikus Zenekar a péntek esti koncertjén a Duna Palotában. A mű most hangik el először, tehát ősbemutatónak számít. A koncertet vasárnap délután megismétli a zenekar.

Glinka Ruszlán és Ludmilla című operájának nyitányával kezdődik a koncert, ezután szólal meg a Vibrafonverseny, végül Deák András vezényletével Brahms III., F-dúr szimfóniáját adják elő.

Az ősbemutató alkotója, a Budapesten született Tommy Vig már 8 éves korában szerepelt a Fővárosi Nagycirkuszban, mint csodadobos. Az 1956-os forradalom után Amerikában telepedett le, ahol mint dzsesszvibrafonos, komponista, hangszerelő, big band vezető, stúdiómuzsikus vált ismertté. Többek között olyan muzsikusokkal dolgozott, mint Frank Sinatra, Miles Davis, Rod Stewart, Diana Ross, Henry Mancini, Stan Kenton, Quincy Jones, Tony Bennett, Terry Gibbs.

Filmzenéket írt neves stúdióknak és negyven éven keresztül vezette saját nagyzenekarát. Hollywoodban mintegy 1400 stúdiófelvételt készített. 2006-ban települt haza és azóta aktív szereplője a zenei életnek.

A Duna Szimfonikus Zenekar repertoárja a barokk zenétől a 21. századi, kortárs kompozíciókig felöleli az európai zenetörténet valamennyi stíluskorszakát. Az együttes a saját szervezésű bérletsorozatának összeállításakor a klasszikus értékeket képviselő zeneművek műsorra tűzése mellett különös figyelmet fordít a 21. századi kortárs magyar művek bemutatására is. Segíti fiatal pályakezdő magyar és nemzetközileg is ismert zenei tehetségek bemutatását.