A korábbi világelső spanyol Rafael Nadal nyerte az Acapulcóban rendezett salakpályás tenisztorna 1,2 millió dollár összdíjazású férfi viadalát, miután a döntőben rendkívül könnyedén nyert Ferrer ellen.

MTI - A mallorcai klasszis térdsérülését követően hét hónapot hagyott ki, a múlt hónap elején Chilében tért vissza, a Vina del Mar-i tornán a döntőben kikapott, ezt követően azonban a Sao Pauló-i viadalon és most is győzött.

Nadal pályafutása 51. ATP-tornáján diadalmaskodott, ezek közül a mostani volt a 38. salakpályás győzelme, ebből hetet éppen Ferrer ellen nyert meg.

A mexikói torna női versenyét az olasz Sara Errani nyerte.

Eredmények:
Férfiak (1,2 millió dollár összdíjazás):
Döntő:
Nadal (spanyol, 2.)-Ferrer (spanyol, 1.) 6:0, 6:2

Nők (235 ezer dollár)
döntő:
Errani (olasz, 1.)-Suarez Navarro (spanyol, 2.) 6:0, 6:4

A Babos Tímeát a negyeddöntőben búcsúztató román Monica Niculescu nyerte a 235 ezer dollár összdíjazású brazíliai női tenisztornát, miután a fináléban három szettben legyőzte az orosz Olga Pucskovát.

A 25 éves Niculescu pályafutása első WTA-tornáján diadalmaskodott.

Eredmény:
Döntő:
Niculescu (román)-Pucskova (orosz) 6:2, 4:6, 6:4

Nagy meglepetésre a francia Edouard Roger-Vasselin, valamint a selejtezőből érkező, lett Ernests Gulbis jutott be a fináléba a floridai Delray Beach-ben zajló, 456 ezer dollár összdíjazású keménypályás férfi tenisztornán.

A szombati elődöntőben előbbi az első helyen kiemelt, hazai közönség előtt szereplő John Isnert győzte le, utóbbi pedig a másodikként rangsorolt német Tommy Haast búcsúztatta.

A világranglistán 105. Roger-Vasselin pályafutása első ATP-torna döntőjére készülhet, míg a rangsorban 109. Gulbis harmadik végső sikerére hajt, 2010-ben éppen itt diadalmaskodott.

Érdekesség, hogy legutóbb 2007 áprilisában, Houstonban rendeztek olyan döntőt egy ATP-tornán, ahol két olyan játékos találkozott egymással, akik a világranglistán nem szerepelnek az első százban.

Eredmények:
Elődöntő:
Roger-Vasselin (francia)-Isner (amerikai, 1.) 6:4, 4:6, 6:4
Gulbis (lett)-Haas (német, 2.) 6:3, 4:6, 7:6 (7-2)