Az Éremgyűjtők Tatai Szervezete tagjainak felajánlásából származó éremgyűjteményeket, numizmatikai szakkönyveket és érmek bemutatására alkalmas eszközöket adományozott a Kuny Domokos Múzeumnak.

Az önkéntes felajánlásoknak köszönhetően a múzeum száznál több vert, , illetve számos öntött emlékéremmel gazdagodott, köztük több tatai kötődésűvel. Ezen felül 80, 100 olyan szakkönyvet, katalógust adtak át, amely a múzeum könyvtárából hiányzott, valamint érmetárolókat és kapszulákat - mondta el az MTI, nek Vámosi László, a szervezet titkára.

A tavaly százéves múzeum városi fenntartásba került, az éremgyűjtők ennek alkalmából tettek közzé felhívást tagjaik és szimpatizánsaik körében az intézmény éremkollekciójának gyarapítására.

Schmidtmayer Richárd, az intézmény megbízott igazgatója kiemelte, hogy a tatai múzeum pénztörténeti gyűjteménye a megye egyik legjelentősebb érem,  és érmekollekciója, mintegy 1603 leltározott darabbal rendelkezik. Fejlesztésére, bővítésére az elmúlt évtizedben pénzügyi okok miatt nem kerülhetett sor, így ez a felajánlás az utóbbi időszak legjelentősebb múzeumi gyűjteménygyarapodását jelenti.