Ideiglenesen szünetel az áramszolgáltatás Székesfehérvár-Börgöndpusztán, ez 170 fogyasztót érint.

MTI - A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Szabó-Bisztricz Anett közölte: a közútkezelő segítségével az áramszolgáltató szakemberei fokozatosan közelítik meg a települést a hiba mielőbbi elhárítása érdekében. A börgöndpusztai bevezetőúton egy méter magas hótorlaszt emelt a szél.

A közútkezelő 52 munkagéppel, a katasztrófavédelemmel és a rendőrséggel együttműködve folyamatosan dolgozik a hótorlaszok megszüntetésén.

Fejér megyében 30 település 38 ideiglenes szállásán több mint 4000 állampolgár tartózkodik. A mentésben részt vesz a Magyar Honvédség öt járművel, egy motoros szán, a környezetvédelmi felügyelőség több terepjáróval, valamint 25 mezőgazdasági gép és tíz homlokrakodó.

A katasztrófavédelem az elmúlt 24 órában csaknem 40 járművel, több mint száz hivatásos és önkormányzati tűzoltóval, valamint önkéntes tűzoltó-egyesületi taggal végzi a járművek kiszabadítását.

A 81-es főút Székesfehérvár és Mór közötti szakaszán, valamint a 62-es főúton Seregélyes-Szőlőhegynél rekedt járművek mentése pénteken kora délután már két oldalról, folyamatosan történik. A 81-es főúton a kimentett embereket ideiglenesen a magyaralmási, a sörédi és a sárkeresztesi melegedőhelyeken helyezik el. Mór és Székesfehérvár között a Magyar Vöröskereszt ételt és meleg teát szállított a helyszínre.

A 64-es főúton Enying és Lajoskomárom között körülbelül 5 kilométer hosszú szakaszon 30 jármű torlódott fel, amelyek kétirányú mentésén szintén dolgozik a közútkezelő és a katasztrófavédelem. Emellett több alkalommal a feltorlódott forgalom miatt megakadt mentők továbbhaladását kellett segítenie a szervezeteknek.

Fejér megyében a rendkívüli időjárás miatt menetrend nélkül közlekednek a vonatok. Budapest és Székesfehérvár között mindkét irányba körülbelül másfél óránként indul személyvonat, a Székesfehérvár-Pusztaszabolcs, a Tapolca-Székesfehérvár, valamint a Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon mindkét irányba, továbbá Székesfehérvár és Szombathely között mindkét irányba 2-3 óránként indul vonat, ezekről pontosabban a székesfehérvári vasútállomáson adnak tájékoztatást.

Fejér megyében a helyközi és a távolsági autóbuszok továbbra sem közlekednek.