Budapest - Az LMP képviselői csoportjának vezető-helyettese kivizsgáltatná, miért zsugorodott az elmúlt évben mintegy ötödével azon önkormányzatok száma, akik nyári szociális gyermekétkeztetési támogatásra pályáztak.

(MTI) - Szél Bernadett szerint a kormány által támasztott feltételek miatt mintegy ötödével kevesebb gyermek jutott ételhez. A politikus szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, ahogy tavaly, idén is mintegy 2,4 milliárd forint áll rendelkezésre a célra, ami a rászoruló gyermekek töredékének nyújt segítséget. Ebből 111 ezer gyermek jutott meleg ételhez tavaly nyáron, miközben mintegy 800 ezernek lett volna rá szüksége - közölte.

A képviselő hosszú távon 10-12 milliárd forintra növelné a keretet, és nagyobb segítséget nyújtana az önkormányzatoknak ahhoz, hogy pályázhassanak a forrásra. Több helyhatóság például konyha hiányában nem tudott bekapcsolódni vagy azért nem, mert az alapanyagok legalább 30 százalékát a 40 kilométeres körzetükből kell beszerezni - mutatott rá.