Szeged az 1879-es nagy árvizet követően újjáépült legmodernebb vidéki magyar város széles sugárútjaival, körútjaival, felújított és „Európa Nostra” díjas belvárosával, eklektikus-szecessziós palotáival az első pillanatban elbűvöli vendégeit, a turistákat.

A város vendéglátóhelyei tavasztól-őszig mediterrán  hangulatú külső teraszokkal  várják szeged polgárait és a városba látogató vendégeket.



A város elhelyezkedése a Tisza-Maros torkolatánál a Dél-Alföld legnagyobb városaként a régió fontos kulturális, tudományos, művészeti és sportcentruma.

A Kultúra terén kiemeljük a Szegedi Nemzeti Színházat, amely az ország egyik legszebb vidéki színháza, nívós prózai, tánc és zenei tagozattal. Szeretnénk kiemelni a hagyománnyá vált, évente megrendezésre kerülő, nemzetközileg is nagy érdeklődésre számító operafesztiváljait.



Több évtizedes hagyományra tekint vissza a nyári fesztiválok csúcsrendezvénye a Szegedi Szabadtéri Játékok. Népszerű képzőművészeti alkotások kiállításának ad teret a Móra Ferenc Múzeum és a Reök palota, mint a háromszor prolongált Munkácsy-kiállítás, Marilyn Monroe kiállítás, stb. 



Turistacsalogató fesztiválokként említjük a szegedi Hídi Vásárt, a rendszeres gasztronómiai rendezvényeket, melyeken belül kiemelkedő a Halfesztivál, Borfesztivál; Füvészkertet, Vadasparkot, nyáron sétahajózás a Tiszán a Boszorkányszigetre. 

A város tudományos élete jelentős, tekintve, hogy Szeged egyetemi város, amely egyben színvonalas tudományos konferenciák helyszínét is jelenti. A tudományos élet további fejlődését garantálja a világ legnagyobb lézerközpontjának létrehozása, melynek beruházási munkálatai már elkezdődtek.



A sportélet területén főleg a vízi sportokban vannak világszínvonalú rendezvények - kajak-kenu világbajnokság, sárkányhajó világbajnokság, de jelentős a vízilabda, búvárúszás is. Rangos események a kézilabda, cselgáncs, tenisz is.

A város nívós adottságaihoz, rendezvényeihez kíván csatlakozni a belváros szívében található Kata panzió, amely szolid eleganciával berendezett szobáival, korszerű felszereléseivel (személylift, liftes gépkocsi tárolási lehetőség, a szobákban klímaberendezés, pollenmentesítő levegőszűrő, szobaszéf, hűtőszekrény, kábeltelevízió, stb.) mini, wellness-centrumával (hagyományos finn- és infra szauna, szolárium, pezsgőfürdő) biztosítja a kényelmet, pihenést, a magas szintű vendéglátást.



Könnyen elérhetők a legfontosabb intézmények (bankok, klinikák, egyetemek), illetve a kulturális nevezetességek (Dóm, Európa legszebb Zsinagógája, Nemzeti Színház, Móra Ferenc Múzeum, valamint az újjáépített belvárosi Anna Fürdő).

www.katapanzio.hu