Rapport Richárd sakknagymester a showman vendége volt. Az IT-szakemberek előbb hallgatták, majd kihívták a fiatal nagymestert.

Bár sakktornákon nem szerepelt, mégis mozgalmas napjai voltak Rapport Richárdnak. A Felix Promotion menedzserirodával együttműködő sportoló először Siófokon, az ITBusiness & Technology 2013 elnevezésű konferencián vett részt. A 16 éves nagymester a Tarrasch-védelemről beszélt, ez az a technika, amellyel a sakkban a vezércselt különböző kombinációkkal blokkolni lehet, és amely a konferencia szervezői szerint az üzleti életben is jól alkalmazható.

Ezután Ricsi kétszer öt lelkes próbálkozó ellen állt ki – köztük volt a tévés Alföldi Zoltán is. Átlagban ezek a játszmák öt lépés után véget is értek.

– Elképesztően izgultam, jobban, mint bármelyik partim alatt, hiszen mégiscsak az ismert showmannel beszélgettem a kamerák előtt. A közönség viszont nem zavart, jó légkört teremtettek.

– Egy szemüveges kissrácot vártam, erre jön egy nagyra nőtt, jóképű fiatalember – mondta Fábry Sándor. Az este legérdekesebb része az volt, amikor szóba került a birkózás, hiszen tudvalevő, hogy Ricsi ­kikapcsolódás­képpen gyakran látogatja a szombathelyi termet.

– Akkor miért nem hívjátok el egymást Hatos Gáborral egy birkózós sakkpartira? Birkózás, aztán sakk – vetette fel Fábry, mire Ricsi inkább a fordított felállást javasolta, hiszen így nem biztos, hogy eljutnának a sakkjátszmáig. Legalábbis épségben…

A többi az m1-en látható mai Fábry-show-ból derül ki.