Az Egyesült Államok 250 millió dolláros pénzügyi támogatást nyújt Egyiptomnak. 

Kerry kétnapos látogatása során találkozott Mohamed Murszi államfővel, továbbá Mohamed Kamel Amr külügyminiszterrel, valamint az ellenzék képviselőivel.

Tárgyalásai során egységre és reformokra szólított fel, és mind a politikával, mind a gazdasággal szembeni nemzetközi bizalom helyreállítását sürgette. Úgy értékelte, hogy ez elengedhetetlen az Egyiptom számára létfontosságú, 4,8 milliárd dolláros nemzetközi hitelmegállapodás megszületése érdekében.

A támogatás összegéből 190 millió közvetlen támogatás, míg 60 millió dollár a kis- és középvállalatok megsegítését szolgálja. Kerry úgy értékelte: Murszi államfőtől megfelelő biztosítékokat kapott a Nemzetközi Valutalaptól (IMF) remélt kölcsön érdekében szükséges, ugyanakkor fájdalmas gazdasági reformok végrehajtására.

Szavai szerint ezt követően tájékoztatta az elnököt az amerikai segítségről. A miniszter kijelentette: Washington "jóhiszemű" lépése a szükséges reformok előmozdítását, továbbá azt célozza, hogy segítsék az egyiptomi népet a jelenlegi nehéz időszakban.

Az Egyesült Államok korábban 450 milliós támogatást ígért, sőt két évvel ezelőtt, az egyiptomi forradalom győzelme idején Barack Obama elnök 1 milliárd dollárt helyezett kilátásba. A most bejelentett 250 millió dolláros segély az amerikai ígéretek terén az első konkrét lépést jelenti.

Kerry bejelentésével egy időben egy magas rangú amerikai diplomata azt hangoztatta, hogy az esetleges további segélynyújtásról az Egyesült Államok az egyiptomi politikai és gazdasági reformok függvényében dönt.