Bűncselekmény hiányában szüntették meg az eljárást. A végzetes ütközés tavaly, október 24-én történt a reggeli órákban, az M5-ös autópályán. 


A Miniszterelnökséget vezető államtitkár egy mikrobuszban utazott, a jármű a főváros felé haladt, amikor a 107-108-as kilométerszelvény között karambolozott egy autóval. A kocsit egy 36 éves nő vezette, sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a mentők már nem tudták megmenteni. Lázár Jánost és sofőrjét is kórházba vitték, de a vizsgálat után mindketten hazamehettek.

Az ügyben halált okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt indult nyomozás. A rendőrség korábban úgy nyilatkozott, a mikrobusz a szabályoknak megfelelően haladt, az autó viszont többször is letért az útról és a vétlen jármű elé sodródott. A Baon.hu azt írja, a pontos okokról a rendőrség azóta sem beszél. Információik szerint a nő rosszul lett vezetés közben, ezért vesztette el az irányítást kocsija felett.

A rendőrség az internetes portál érdeklődésére megerősítette: a nyomozás február 12-én lezárult. A megszüntető határozatot megküldték az elhunyt asszony hozzátartozóinak, akik nem éltek panasszal ellene, így az jogerőre emelkedett.