Bonaparte Napóleon különös szenvedéllyel hódolt a teázás élvezetének, és gyönyörű teás csészéket és kancsókat csináltatott magának, hogy még nagyobb örömét lelje benne. Számos szerelmének írt levelében említi a teázás örömét. 

 Egyik levelében így ír: „Sőt egyetlen csésze teát sem fogyasztottam el, anélkül, hogy ne átkoztam volna a dicsőséget, és az ambíciót, ami elválaszt életem értelmétől.”



Tudni kell, hogy abban az időben  Angliában jóval több teát fogyasztottak mint amennyi ivóvizet Magyarországon,  mert nálunk a tea sokkal inkább számított gyógyszernek, vagy luxus cikknek.

 Tőlünk nyugatabbra azonban már mindennapi élvezeti cikk volt. Magyarországon a 19. század elején indult meg a tea forgalmazása. Ez annak volt köszönhető, hogy a napóleoni háborúk ideje alatt elrendelt tengeri zárlat miatt a csempész áruk, köztük a tea is, a Duna vonalán haladt nyugat felé. A blokád miatt az orosz karavánok fontossága egyre jobban nőt és ezáltal az orosz és karaván úton szállított tea meghódította egész Európát. A tengeri zárlat még magának Franciaországnak sem volt előnyös, mert emiatt megfosztották a saját gyarmataikat a tea, cukor, kávé fogyasztásától.



Európa megtanulta a teavásárlásnál fontos, hogy csak  szaküzletben vásároljanak, mert így biztosan élvezetes és jó teát fogyaszthatnak. Arra mindenképpen ügyeljünk, hogy olyan teát válasszunk ami eredeti, jó minőségű, lehetőleg szálas tea legyen, hogy lássuk mi van benne. Az igazi teázás egy szertartás, nem érdemes lealacsonyítani, és elkapkodni. Mivel a teát nem csak a szánkkal ízleljük, hanem az orrunkkal is, érdemes olyat választani, ami már nyersen is elnyeri a tetszésünket.

Mi arra törekszünk, hogy a teázás hagyománya visszanyerje megérdemelt helyét, és idejét. Éppen ezért nálunk megtalálja az ehhez szükséges kellékeket, és hangulatot.

Jöjjön el, és tapasztalja meg személyesen!

Amennyiben bővebb információt, tudást szeretne kapni a teával kapcsolatosan, akkor iratkozzon fel a tea-tanfolyamunkra! A tea-tanfolyam elvégzése után egy teadiplomával jutalmazzuk!



A feliratkozás után egy ajándék kancsó teára a vendégem!
Feliratkozás a tealevélre itt: http://www.potalateapalota.hu/
Keresztessy Gyula /Teaszakértő/