Elfogadhatatlannak nevezte a főváros és a kormány által megkötött Budapest21 elnevezésű szerződést a közgyűlés szocialista frakcióvezetője szerdán Budapesten, a testület ülése előtti sajtótájékoztatón.

(MTI) - Horváth Csaba azt mondta, úgy tűnik, hogy a budapestieknek hálásnak kellene lenniük, mert az eddigi pénzbeli és vagyoni "elkobzások" nyolcadát visszakapják. A képviselő közölte, arra kérik Tarlós István főpolgármestert, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy Budapest megkapja az őt megillető forrásokat, az államosításnál pedig kapja meg a megfelelő ellentételezést.

A taxirendeletről a frakcióvezető azt mondta, a tervezet "a taxisoligarchák" létrejöttét támogatja, teljesíthetetlen paramétereket ír elő, ezért azt szeretnék, hogy ne tárgyalja szerdán a közgyűlés, és egyeztessenek tovább a szakmai szervezetekkel.

Molnár Gyula MSZP-s képviselő hozzátette: egyetértenek abban, hogy egységes tarifa, arculat és színvonalasabb szolgáltatás kell, de ezeket a célokat a beterjesztett javaslattal nem lehet elérni.