Lemondta amerikai turnéja hátralevő koncertjeit a világhírű brit énekes, Morrissey. A zenész az elmúlt hónapokban többször szorult orvosi kezelésre, egy alkalommal vérző gyomorfekély, máskor súlyos tüdőgyulladás miatt.

Az 53 esztendős énekes, aki tavaly 21 fellépését mondta le a Rolling Stone magazin szerint, a hét végén amerikai turnéjának még hátralevő 22 meghirdetett koncertjét kényszerült törölni. „Bár mindent megtett, hogy végigvigye a turnét, Morrisseynek meg kell szakítania a fellépéssorozatot, nem képes tovább folytatni a koncerteket" – fogalmazott a szóvivő hozzátéve, hogy az énekes köszöni rajongói jókívánságait.

A turné során Morrissey még Minneapolisban, Chicagóban, Atlantában, Philadelphiában, Indianapolisban, Phoenixben és Denverben lépett volna a közönség elé. A tervek szerint a turné április 30-án San Franciscóban ért volna véget. A megváltott jegyek árát visszakapják a vásárlók.

A zenész a The Smith együttesben kezdte pályafutását 1982-ben, szólókarrierje 1988-tól indult be. A indie és alternatív zene ikonjaként tisztelt énekesnek azóta kilenc stúdióalbuma és 38 kislemeze jelent meg. A közelmúltban Morrissey utalt arra, hogy 2014-ben visszavonul.

Forrás: MTI