Közelegnek a húsvéti ünnepek, amit mindenki másképp ünnepel: ki tojást fest, lakást dekorál, és locsolni megy, ki inkább menekülne a felhajtás elől. Nincs ez másként a hazai hírességek között sem: Szandiék fontos vallási ünnepnek tekintik ezeket a napokat és böjtölnek, míg ez Fésűs Nellyéknél elképzelhetetlen.

Szandi: "Minden évben kitalálunk valami egyedi, saját készítésű dekorációt"

Szandiék életében fontos szerepet játszik a keresztény hit, így a húsvéti ünnepeknek is ez adja meg a fő hangulatát: "A húsvét a  kereszténység legnagyobb ünnepe, a mi hitünknek az alapja, így ilyenkor a gyerekekkel sokkal többet beszélünk ezekről a dolgokról, mesekönyves gyerekbibliából olvasgatunk nekik. Mivel egyházi óvodába és iskolába járnak, eleve fokozottabban ünneplik a keresztény ünnepeket, s péntekenként az ő menüjükben sem szerepel hús. Nagyböjti péntekeken a férjemmel együtt szintén böjtölünk, tehát nem eszünk húst, és a lakást sem díszítgetjük még, hiszen Jézus megfeszítése az egyik legszomorúbb napja a kereszténységnek. Szombaton és vasárnap viszont már mi is kidekoráljuk a lakást, tojásokat festünk, feldíszítjük a barkát, és minden évben kitalálunk valami egyedi, saját készítésű dekorációt. Hétfőn pedig nem maradhat el a locsolkodás, a fiúk minden évben versekkel készülnek, és csinosan felöltözve útnak indulnak, mi pedig hidegtállal várjuk a környékbeli locsolkodókat."

Fésűs Nelly: "Hétfő reggel pizsamában jártuk az udvart, és kerestük, mit tojt a nyuszi"

Fésűs Nelly lassan tízéves kislányával és párjával ünnepel, de náluk sem locsolkodásról, sem ajándékhegyekről nem lehet szó: "Amióta így elanyagiasodott, azóta nem tartjuk fontosnak a húsvéti ünnepet, egyetlen dolog jó benne, az pedig az, hogy végre együtt van az egész család. Régen még festettük a tojásokat és ezért locsoltak a fiúk, ma viszont már pénzért teszik, és ez engem így nem érdekel. Az ünnep vallási részét nem tartjuk, elég nehéz lenne azt mondani a páromnak, hogy nagyböjt van, és egy hónapig nem ehet húst, valószínűleg körberöhögne - így a dolog ezen részével nem foglalkozunk. Locsolni a párom elvből nem locsol ilyenkor, ő amúgy is azt vallja, hogy minden a kereskedők ünnepe, amihez ő nem járul hozzá, és inkább mutassuk ki a szeretetünket az év minden napján, nem csak különleges alkalmakkor - épp ezért ünnepnapokon inkább sztrájkol, én pedig elfogadtam ezt. Nekem annyiban fontosak az ünnepek, hogy ilyenkor össze tudom verbuválni a családomat, együtt lehetek azokkal, akiket szeretek. Bár nem menekülünk a locsolkodók elől, ha szép idő van, akkor elmegyünk kirándulni, vagy csak egyszerűen jól érezzük magunkat együtt. A lakást viszont feldíszítjük, tojást is festünk, mert ez a lányomnak érdekes. Míg kisebb volt, minden hétfő reggel pizsamában jártuk az udvart, és kerestük, mit tojt a nyuszi, manapság már csak a lakásban a virág tövében van egy kis fészek, és abba teszünk valami apróságot."

Forrás: Life.hu