Vegyes nyitás után a kereskedés utolsó előtti órájában mínuszban álltak a legfontosabb New York-i tőzsdeindexek pénteken.

MTI - Közép-európai idő szerint 19 óra körül a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,25 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,20 százalékkal, az S&P 500-as mutató pedig 0,15 százalékkal állt az előző napi záróértéke alatt.
 
A tőzsdemutatók csaknem tíz napja tartó hegymenet után pénteken elsősorban néhány kedvezőtlen amerikai makrogazdasági adatra gyengültek szerényen.
 
Az elmúlt napok növekedését elsősorban az amerikai gazdaság állapotával kapcsolatos kedvező adatok okozták.
Pénteken azt közölte az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed, hogy februárban 0,7 százalékkal, az elemzői várakozásoknál nagyobb ütemben bővült az ipari termelés, ami kedvező hír. Ezt azonban ellensúlyozta, hogy jelentősen romlott márciusban az amerikai fogyasztói hangulat az előzetes számítások szerint, miközben gyorsult az infláció februárban.    
 
Zárás előtt két órával a New York-i árutőzsdén (NYMEX) a West Texas Intermediate (WTI) amerikai olajfajta 60 cent emelkedéssel 93,63 dolláron állt hordónként.
 
Ugyanekkor az áprilisi jegyzésű arany unciánkénti ára 1,2 dollárral, 0,08 százalékkal 1591,9 dollárra emelkedett.
 
Az euró árfolyama 19 órakor 1,3060 dollár volt a három órával korábbi 1,3078 dollár és a reggeli 1,3033 dollár után.