Háromszor annyi tojás és kétszer annyi torma fogyott ezen a héten, mint általában szokott. Az ellenőrök is megjelentek az üzletekben: eddig 10 tonna élelmiszert kellett kivonni a forgalomból. A húsvéti hétvégén a rendőrök is fokozottan ellenőriznek.

MTI - Nagy volt a forgalom a sonkáspultnál a budapesti Vásárcsarnokban. A legtöbben a hagyományos érlelésű, sóval pácolt húsokat keresik. Körülbelül 20-30 mázsa fogyott el a hagyományosan készült termékeinkből, ez az éves sonkafogyasztás körülbelül 90 százalékát teszi ki a boltunkban – nyilatkozta a Híradónak Agonács Tamás, az Agonács és Társa eladója.

Egy zöldségesnél háromszor annyi tojás és kétszer annyi torma fogyott a héten, mint általában szokott.

A boltokban már fogytán vannak a csoki nyulak. Idén a minőség nyert az árral szemben. A tejcsokoládés figurák sokkal kedveltebbek lettek ebben az évben, mint a tejbevonó-masszából készültek, hiszen a vásárlók érzékelhetően egyre inkább odafigyelnek arra, hogy amit vásárolnak, az magas minőségű legyen – fogalmazott Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója.

Az élelmiszerbiztonsági hivatal szakemberei is nyitva tartják a szemüket: húsvét hétfőig folyamatosan ellenőrzik az üzleteket. Március eleje óta 2500 helyet vizsgáltak meg, és összesen 20 millió forint bírságot szabtak ki. Mintegy 10 tonna élelmiszert kellett kivonni a forgalomból, ez elsősorban állati eredetű élelmiszert, húst jelent, emellett mintegy egymillió jelöletlen tojást is eltávolítottunk a polcokról – összegezte az eredményeket Bognár Lajos, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára.

Az ünnepi hétvégén az utakon is nagyobb lesz a szigor.

Az ittas vezetők kiszűrése az elsődleges, figyeljük a gépjárművek műszaki állapotát, illetve a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése is folyik ilyenkor – magyarázta Lovassyné Németh Mária, rendőr alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési főelőadója.

Akinél mindent rendben találnak a rendőrök, kisebb ajándékra is számíthat.