A világ legmagasabb épülete után újabb rekord beállítása fűződik Dubajhoz. A héten hivatalosan is megnyitott JW Marriott Marquis Dubai bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, mint a világ legmagasabb szállodája.

A 72-emeletes hotel 355 méteres magasságával újabb színfoltja a dubaji látképnek. Egyelőre csak az egyik tornyát nyitották meg hivatalosan, a másikat várhatóan jövőre adják át. A szálloda az első Marquis branddel ellátott tagja a JW Marriotts láncnak, amelyet az Észak-Amerikán kívül épült legkülönlegesebb tagjai részére kreált - írja a CNN.

A hotelnek kilenc étterme, négy bárja van és 24 konferenciaterme. 2014-re több mint 1600 vendégszobát fog kínálni, az elnöki lakosztályok pedig a 69. és a 70. emeleten kapnak majd helyet. A booking.com-on márciusi foglalással egy kétágyas szoba 365 euróba (107 ezer forint) kerül a JW Marriott Marquis Dubaiban, míg egy lakosztályért 550 eurót (162 ezer forint) kérnek.

Bár ez a legmagasabb épület, amely teljes egészében hotelként működik, a legmagasabban található szálloda nem ez, hanem a hongkongi Nemzetközi Kereskedelmi Központ tetején lévő Ritz-Carlton 488 méteres magasságban. A saját kategóriájában egy szintén dubaji épületet előzött meg, a Rose Rayhaan by Rotanát, amely szintén 72 emeletes, de csak 333 méter magas.

A világ legmagasabb épületéről, a dubaji Burdzs Kalifáról készített panorámaképet itt tekintheti meg. A hamarosan felépülő dubaji óriáskerékről pedig itt olvashat.