Megkezdték a kifutópálya-fejlesztést a péri repülőtéren, két kilométeresre hosszabbítják meg a meglévő másfél kilométeres kifutópályát, így nyártól nagyobb gépeket is tud fogadni a Győr melletti légikikötő.

MTI - A Kisalföld tájékoztatása szerint a reptér nem áll le a munkák ideje alatt, de korlátozások lesznek. A légikikötő reggel és este tud gépeket fogadni, délelőtt 9 órától 17 óráig zárva lesz, hogy az építkezés zavartalanul folyhasson. Teljes reptérzár kétszer lesz, az első március 16-tól egy hétig, a második április utolsó két hetében várható.

Vadász László, a repülőtér igazgatója elmondta: a leszállót leginkább használó ügyfelekkel egyeztettek, így például az Audi a reptérzár három hete alatt a schwechati repülőteret fogja használni.

A 6,6 millió eurós - mintegy 2 milliárd forintos - beruházás keretében a kifutó meghosszabbítása mellett a kifutópályát tíz és félről tizenöt méteresre szélesítik, új leszállórendszert létesítenek, továbbá bővítik a pályakarbantartó és kiszolgáló kapacitást. Ezen kívül 900 négyzetméteres hangárt és előteret kap a légikikötő. A fejlesztés költségéből 4,9 millió eurót áll az Audi, Győr 100 millió forinttal járul hozzá, illetve az állam is vállal szerepet a beruházásban - olvasható a lapban.