Már csak négy településen van részleges zavar az áramellátásban Hajdú-Bihar megyében, az ivóvíz-szolgáltatás pedig mindenhol helyreállt - közölte Rácz Róbert, a megyei védelmi bizottság elnöke péntek este az MTI-vel.
 
(MTI) - A megyében reggel még 39 településen szünetelt teljesen vagy részlegesen az áramszolgáltatás és délután tíz helyen az ivóvízellátás. A helyi védelmi bizottságok több helyen aggregátorokkal biztosították az áramszolgáltatást - olvasható közleményében.
 
A védelmi bizottság elnöke kiemelte, hogy a megye lakosságának egészségügyi ellátásában nem volt fennakadás.
 
A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár katonáinak a Balmazújváros-Nagyháton található idősotthonban segítettek biztosítani az áramellátást.
 
A tűzoltóknak ötven esetben kellett segítséget nyújtaniuk. Főképp bajba jutott gépjárműveket mentettek, illetve a hóvihar okozta vezetékszakadások, fakidőlések és a vasúti forgalom fenntartásához szükséges kárfelszámolás adott feladatot a katasztrófavédelemnek.
 
A zord időjárás miatt szombat délután elmarad a Jobbik debreceni, a Kossuth térre szervezett megemlékezése - közölte a párt városi elnöksége az MTI-vel.