A szombat éjjel egy vasrudakat szállító kamion átszakította a szalagkorlátot az autópálya fővárosból kivezető oldalán, Érdnél.

A román rendszámú kamion sofőrje kirepült a szélvédőn, súlyosan megsérült. A járműben szállított több tonna vasrúd mindkét pályatesten szétszóródott. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére mindkét oldalon teljes zárást rendeltek el, a forgalmat elterelték.
Kamionbaleset az M7-esen

Vasárnap hajnalban indult meg a forgalom az M7-es autópálya Érd és Tárnok közötti szakaszán - közölte Pap Judit, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese az MTI-vel.

A rendőrség honlapján közölt információk szerint hajnali kettő után a főváros felé vezető pályatestén indult meg a forgalom, azonban a Budapestről a Balaton irányába haladó sávokon a műszaki mentést még 5 óráig tartott. Ezt követően a fővárostól kifelé vezető oldalon is elindulhattak a járművek, a belső sáv azonban a baleset helyszínén, a 22-es és 23-as kilométerszelvény között, a szalagkorlát megrongálódása miatt továbbra is le van zárva.