Továbbra is az euróövezetet tekinti a legnagyobb globális kockázati forrásnak a nemzetközi befektetői közösség az egyik vezető londoni pénzügyi szolgáltató csoport kedden ismertetett legújabb felmérése szerint.

(MTI) - A Barclays - a City egyik legnagyobb befektetési bankcsoportja - rendszeresen méri az ügyfélkörébe tartozó intézményi befektetők hangulatát a rövid és hosszabb távú piaci kilátásokkal kapcsolatban.

A 373 globális befektetési társaság bevonásával elvégzett első negyedévi körkérdésből a Barclays keddi londoni beszámolója alapján kiderült, hogy a cég intézményi klienseinek csaknem 60 százaléka szerint az elmúlt hónapok viszonylagos piaci nyugalma csak "az újabb vihar előtti csend" volt, és alig több mint 40 százalék véli úgy, hogy ez a nyugalom a világgazdaságban érvényesülő kockázatok tartós enyhülését tükrözi.

Arra a kérdésre, hogy mit tekintenek a következő 12 hónap első számú globális kockázati tényezőjének, a legtöbben - több mint 40 százaléknyian - az euróövezeti adósságválságot nevezték meg.