Az LMP véleménye szerint megbuktak a kormányzat munkahelyteremtésre vonatkozó ígéretei, miközben a munkahelyvédelmi akcióterv sem járt sikerrel - mondta hétfői, parlamenti sajtótájékoztatóján Szél Bernadett. 

A független képviselő grafikonokat mutatott be, amelyek közül egyedül a teljes munkaerőpiacra vonatkozó adatok mutattak növekedést. A politikus, aki azt mondta, hogy ez csak látszatbővülés, arra is felhívta a figyelmet, hogy az öt főnél több alkalmazottat foglalkoztató vállalkozásokról szóló kimutatás tendenciájában már romlást mutat.

Hozzátette, eközben látszik, hogy 2010-től 2013. januárjáig rendre csökkent az alkalmazásban állók száma. Hangsúlyozta, hogy a magánszektor egyre kevesebb embert tud foglalkoztatni, az ellátatlanok száma pedig abszolút értékben és arányaiban is nő.

Az LMP véleménye szerint fenntartó munkahelyeket a párt alternatív, fenntartható rezsicsökkentési programjával valamint az általuk elképzelt közösségi gazdaságfejlesztő alappal lehetne teremteni - jelentette ki.