Lezárult a jogvita a zuglói önkormányzat, a két önkormányzati intézményt felújító fővállalkozó és az alvállalkozók között, így a helyhatóság a fennmaradó több mint 112 millió forint kifizetésével minden megrendelői kötelezettségét teljesítette - közölte a kerület csütörtökön az MTI, vel.

(MTI) - A Mókavár óvodát és a Móka, Kacagás bölcsődét 2012 nyarán újíttatta fel a kerület, a közbeszerzésen nyertes vállalkozóval szerződést kötött, aki a munkát rendben elvégezte, az intézmények átadása megtörtént. Az önkormányzat több ütemben fizette ki a munkálatokat, azonban közben tudomására jutott, hogy a fővállalkozó és az alvállalkozók között elszámolási vita keletkezett.

A kerület közleménye szerint a több hónapon át zajló jogvitában - amely a fővállalkozó Ligetsor, Bau Kft. és a pénzügyi finanszírozó Cre, Viza Zrt. között alakult ki - az önkormányzatnak sem felhatalmazása, sem hatásköre nem volt, hogy döntőbíróként járjon el, ugyanakkor kötelessége volt "a még számláján lévő, utolsó részösszeg felelős őrzése".

Az önkormányzati kezdeményezéssel indult többkörös egyeztetés után az érintett felek megállapodtak, amely alapján a kerület el tudta utalni a pénzt.

Az LMP korábbi tiltakozó akciójára utalva azt is közölték: "a zuglói ellenzék rosszhiszemű állításai ellenére bebizonyosodott, hogy az önkormányzat vétlen az ügyben és mindvégig kiállt annak érdekében, hogy a több mint 100 millió forint pénzösszeg az egyébként vétlen, jóhiszemű alvállalkozókhoz eljusson".